SiolNET. Novice Slovenija
7,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koronavirus v Sloveniji: tako slabo ni bilo že mesec in pol

7,74

termometer

Koronavirus testiranje
Foto: Getty Images

V Sloveniji so v četrtek opravili 1.686 PCR-testov na novi koronavirus in ob tem potrdili 116 okužb. Delež pozitivnih testov znaša 6,9 odstotka in je višji kot dan pred tem, ko je znašal 6,7 odstotka. Gre za najvišje število potrjenih primerov po mesecu in pol. Nazadnje so več okužb potrdili 15. junija, in sicer 117. 

Za primerjavo, pretekli četrtek so potrdili 58 okužb, delež pozitivnih PCR-testov je takrat znašal 3,5 odstotka. Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so poleg 1.686 PCR-testov opravili še 26.512 hitrih testov. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR-testiranjem.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je število aktivnih primerov 970. Število potrjenih primerov na 100 tisoč prebivalcev je 46, sedemdnevno povprečje potrjenih okužb pa znaša 78.

V bolnišnicah se zdravi 30 covidnih bolnikov, od tega jih devet potrebuje intenzivno zdravljenje. V četrtek ni umrl noben covidni bolnik. Od začetka epidemije je boj z boleznijo izgubilo 4.428 oseb. 

cepivo, cepljenje Novice 150 mladostnikov zavihalo rokave, radi bi šli v šolo in bili brez skrbi #video

Vlada je na sredini dopisni seji spremenila odlok o določitvi pogojev vstopa v državo zaradi zajezitve covid-19, s katerim je med države, katerih PCR in hitre antigenske teste priznava Slovenija, dodala Bosno in Hercegovino.

Dodala je še pogoje za priznavanje testa PCR ali hitrega antigenskega testa iz vseh ostalih tretjih držav, ki niso izrecno navedene v odloku. Poleg tega je do 8. avgusta podaljšala veljavnost odlokov, sprejetih na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov za zajezitev epidemije, ki so vsebovani v teh odlokih.

Hitri testi Novice Slovenija spremenila pogoje glede PCR in hitrih testov covid potni list Novice Začetek uporabe aplikacije za preverjanje PCT pogojev še ni znan

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin