SiolNET. Novice Slovenija
5,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija spremenila pogoje glede PCR in hitrih testov

5,99

termometer

Hitri testi
Foto: STA

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremenjen odlok o določitvi pogojev vstopa v državo zaradi zajezitve covida-19, s katerim je med države, katerih teste PCR in hitre antigenske teste priznava Slovenija, dodala Bosno in Hercegovino. Veljavnost preostalih odlokov pa je podaljšala za sedem dni, so sporočili z Ukoma.

Vlada je dodala še pogoje za priznavanje testa PCR ali hitrega antigenskega testa iz vseh preostalih tretjih držav, ki niso navedene v odloku.

Če je test PCR ali hitri test opravljen v državi, ki ni navedena v odloku, je ustrezen, če hkrati vsebuje vsaj enak nabor podatkov kot test PCR ali hitri test, izdan v državi članici EU ali schengenskega območja, podatke o vrsti testa, podatke o izdajatelju potrdila in datum izdaje potrdila, če je opremljen s kodo QR v skladu s standardi in tehnološkimi sistemi, ki so interoperabilni s sistemom evropskega digitalnega covidnega potrdila (EU DCP) in če omogoča preverjanje verodostojnosti, veljavnosti in celovitosti potrdila na enak način kot EU DCP.

Odlok bo začel veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu in bo veljal do vključno 8. avgusta, so še sporočili z Ukoma.

covid potni list Novice Začetek uporabe aplikacije za preverjanje PCT pogojev še ni znan

Odloki podaljšani do 8. avgusta

Vlada je poleg tega do 8. avgusta podaljšala veljavnost odlokov, sprejetih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov za zajezitev epidemije, ki so vsebovani v teh odlokih.

Tako so podaljšani odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom, odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2, odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 ter odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin