SiolNET. Novice Slovenija
2,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi podatki: toliko okužb smo potrdili v torek

2,81

termometer

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah
Foto: Ana Kovač

V torek smo v Sloveniji ob 4.166 PCR-testih potrdili 374 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša devet odstotkov in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 9,6 odstotka. Včeraj so zaradi koronavirusne bolezni umrle štiri osebe. 

Po vladnih podatkih sedemdnevno povprečje znaša 273. Iz dneva v dan je v bolnišnicah zasedenih manj covidnih postelj. Bolnišnično oskrbo potrebuje 214 bolnikov, 13 manj kot dan pred tem, 62 oseb se zdravi na intenzivni negi. V torek so umrli štirje covidni bolniki.

Vlada je objavila tudi podatke o številu cepljenih proti covid-19. S prvim odmerkom je bilo doslej cepljenih 667.616 oseb, z drugim pa 418.370.

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobiva od NIJZ, so včeraj ob 4.166 PCR-testih opravili še 27.134 hitrih antigenskih testov. V državi je trenutno aktivnih 4.124 primerov okužbe. 

Pogoje za zeleno fazo izpolnjujemo, a dodatnega sproščanja ni na vidiku

Vlada se bo danes popoldne sestala na redni seji, na kateri bo predvidoma podaljšala veljavne ukrepe za zamejitev epidemije covid-19. Dodatno sproščanje ni predvideno, kljub temu da Slovenija že izpolnjuje pogoje za prehod v zeleno fazo sproščanja ukrepov. 

Tivoli 4265 zastavic Novice V Tivoliju zastavice za umrle, v Ljubljani rast okužb #video #foto Ljubljana, ljudje Novice Nobenega dodatnega sproščanja, vlada bo podaljšala veljavne ukrepe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin