Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2020,
10.06

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

8

Natisni članek

okužba Koronavirus

Sreda, 10. 6. 2020, 10.06

3 leta, 10 mesecev

Novi podatki: še dve potrjeni okužbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

8

Koronavirus infekcijska klinika | Foto Matej Povše

Foto: Matej Povše

Ob 738 opravljenih testih so okužbo z novim koronavirusom v torek potrdili še pri dveh osebah, umrl ni nihče, je sporočila vlada. Šest ljudi se zaradi okužbe zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

V Sloveniji so doslej opravili 84.868 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupno je bilo do zdaj potrjenih 1.488 primerov okužbe, med njimi 832 žensk in 656 moških. Število umrlih za novo koronavirusno boleznijo ostaja 109. Skupaj so iz bolnišnične oskrbe doslej odpustili 293 bolnikov z boleznijo covid-19.

Okužbi z novim koronavirusom so v torek potrdili v Ljubljani in na Jesenicah. Iz jeseniške bolnišnice pa so danes sporočili, da so v torek ponovno vzeli brise zaposlenim in bolnikom na gastroenterološkem oddeleku, kjer so v ponedeljek ugotovili okužbo pri enem od bolnikov, že prejšnji teden pa pri medicinski sestri. Vsi torkovi testi so bili negativni in jih bodo ponovili predvidoma čez teden dni. Danes so vzeli brise še 14 zaposlenim in tudi njihovi izvidi so bili negativni na novi koronavirus, so za STA povedali v bolnišnici.

Eden od okuženih zaposlen v Elanu

Na Jesenicah so sicer pred torkom v tednu dni odkrili sedem okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom. Eden od okuženih, ki naj bi bil prav tako povezan z okužbo z Jesenic, je zaposlen v begunjskem Elanu, kjer so takoj po prejeti informaciji ukrenili vse potrebno za preprečitev nadaljnjih okužb. Tako so že ob koncu tedna izvedli vse postopke skladno s priporočili NIJZ, so za STA pojasnili v begunjskem podjetju. Danes pa so sporočili, da pri njih ni nobene nove potrjene okužbe.

Razred v karanteni, šolanje na daljavo

Okužbo so v petek odkrili tudi pri hčerki omenjene medicinske sestre, ki obiskuje Osnovno šolo Prežihovega Voranca na Jesenicah. Njen razred je zato od petka v 14-dnevni karanteni, šolanje pa se nadaljuje na daljavo, piše STA.

Ne spreglejte