SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novartis: Odpuščanje bo vplivalo tudi na zaposlene v Sloveniji

0,28

termometer

Novartis | Novartis po svetu trenutno zaposluje okoli 108 tisoč ljudi. | Foto: Reuters
Novartis po svetu trenutno zaposluje okoli 108 tisoč ljudi. Foto: Reuters

Farmacevtski velikan Novartis, pod okrilje katerega sodi tudi slovenski Lek, v okviru prestrukturiranja združuje onkološke in farmacevtske dejavnosti v en oddelek, tudi v Sloveniji, so za STA potrdili na Leku. Kot so pojasnili, bodo imele spremembe vpliv tudi na njihove zaposlene, posvetovanja z njimi bodo urejali prek socialnih partnerjev.

Švicarski farmacevtski velikan Novartis je v sredo napovedal, da bo v okviru obsežnega prestrukturiranja ukinil približno osem tisoč delovnih mest po vsem svetu. Načrt prestrukturiranja je družba predstavila aprila, z njim pa želi podjetje poenostaviti svojo strukturo in med drugim združiti onkološke in druge farmacevtske dejavnosti v en oddelek.

"Na vseh trgih, tudi v Sloveniji, se poslovna enota Farmacevtika in enota Onkologija združujeta v eno skupno enoto Inovativna zdravila (IM)," so so v odzivu za STA zapisali na Leku. Kot so pojasnili, bo ta združitev omogočila zmanjšanje podvajanja poslovnih struktur v vsaki državi ter hkrati združitev Novartisovih tehničnih operacij ter Uporabniških in tehnoloških rešitev v novo enoto Operacije.

Hrana. žita. pomanjkanje. suša. cene. žito. kruh Novice Inflacija junija na letni ravni zrasla na 10,4 odstotka

Spremembe želijo oblikovati in vpeljati v naslednjih mesecih

Po zagotovilih Leka podjetje dobro napreduje pri izvajanju teh sprememb v celotni organizaciji in je že dokončalo imenovanja večine vodstvenih ekip na globalni ravni. V naslednji fazi implementacije teh sprememb se bo Novartis osredotočil na vpeljavo nove organiziranosti na sedežu v Švici in na ravni držav po svetu, tudi v Sloveniji.

Spremembe želijo oblikovati in vpeljati v naslednjih nekaj mesecih, pri čemer so zavezani temu, da ob tem ne bodo ogrozili svoje sposobnosti delati v dobro svojih strank in bolnikov, so navedli.

Črna gora Trendi Raj za Slovence? Slovenska plaža, mačke, zabava in evri. #foto #video

"Zavedamo se vpliva, ki ga bodo imele spremembe na naše zaposlene, in bomo zagotovili, da bomo izpolnili vse zahteve za posvetovanje z zaposlenimi prek socialnih partnerjev, kjer je to nujno, ter zagotovili podporo vsem tistim, ki jo bodo potrebovali," so ob tem zapisali.

Kot so še dodali, trenutno več informacij ne morejo posredovati, a bodo o poteku dogajanja lahko obvestili v naslednjih tednih.

Po svetu v Novartisu zaposlenih preko 100 tisoč ljudi

Novartis po svetu trenutno zaposluje okoli 108 tisoč ljudi. V torek zvečer so v družbi potrdili, da bo v okviru prestrukturiranja ukinil več tisoč delovnih mest. Sprva ni bilo navedenih številk o odpuščanju, vendar so švicarski mediji med drugim poročali, da namerava podjetje v Švici ukiniti 1.400 delovnih mest - približno 12 odstotkov vseh zaposlenih v državi, je v sredo poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Seja vlade. Urška Klakočar Zupančič Novice Vodja poslancev SD Klakočar Zupančičevi: Vi niste nad nami. Vi ste samo prva med enakimi. #video

Vodja Novartisa Vas Narasimhan je v elektronskem sporočilu zaposlenim pojasnil novo strukturo podjetja, ki bo po njegovih besedah "vitkejša in preprostejša". Vendar bo to "žal pomenilo odpuščanje", je zapisal po poročanju časopisa Tages-Anzeiger.

Nekatera delovna mesta bodo prenesena na Češko in v Indijo, druga, ki bodo s prestrukturiranjem postala odvečna, bodo ukinjena.

Julija Pogačar Sportal Tadej Pogačar prosi za pomoč: Moja mala sestrična je pogrešana

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin