Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
13.21

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

150

Natisni članek

Urška Klakočar Zupančič

Četrtek, 30. 6. 2022, 13.21

1 leto, 10 mesecev

Vodja poslancev SD Klakočar Zupančičevi: Vi niste nad nami. Vi ste samo prva med enakimi. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

150

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je odločila prekiniti današnjo sejo, da je imenovala poslance, ki na seji niso bili prisotni. Ne samo tiste, ki so pred sejo svoj izostanek opravičili, ampak tudi vse preostale. Praksa, zapisana v poslovniku DZ, je sicer drugačna. 93. člen poslovnika določa, da predsedujoči na začetku seje DZ obvesti, kdo od poslancev ga je obvestil, da je zadržan in se seje ne more udeležiti. Predsedujoči po poslovniku ne ugotavlja, kdo je neupravičeno odsoten. Vodja poslanske skupine SD Jani Prodnik je Klakočar Zupančičevo pozval, naj ne vzpostavlja novega reda, in jo opomnil, da ni nad poslanci, ampak le prva med enakimi. 

"Obveščam vas, da sem prejela dodatna opravičila. Katarina Štraus, Robert Janev, dr. Mirjam Bon Klanjšček so opravičili današnjo odsotnost. Aleksander Prosen Kralj in Tereza Novak opravičujeta odsotnost od 18. ure dalje," je med sejo povedala predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Sejo je prekinila in v nadaljevanju naštela še vse tiste poslance, ki, kot je dejala, svoje odsotnosti niso opravičili in niso bili prisotni ob začetku seje. 

Poslanka SDS Jelka Godec je v postopkovnem predlogu Klakočar Zupančičevo opozorila, da predsedujoči ne ugotavlja neupravičene odsotnosti poslancev, da so za to pristojne druge službe DZ. 

"Moj postopkovni predlog je, da se držite 93. člena poslovnika, ugotovite, kdo vas je obvestil o svoji odsotnosti, in da drugih poslancev ne izpostavljate. Razlogi za odsotnost s seje so različni. Praksa, ki je bila in ki bo še naprej, je takšna, da poveste tiste poslance, ki so upravičeno odsotni. Za druge naj službe ugotavljajo, ali so bili neupravičeno odsotni, če je to nujno," je povedala Godčeva.

V naslednjem postopkovnem predlogu je še dodatno pojasnila, da gre po njenem mnenju za mobing poslancev: "Ne gre samo za mobing tega dela, iz katerega zdaj jaz govorim, ampak tudi vseh preostalih, ki bodo ob 12.05 šli na kosilo, ki se bodo šli v pisarno pripravljat na stališča, ki bodo šli na sestanek poslanskih skupin. Če mislite s tem nadaljevati, bomo zahtevali tudi vaš odstop."

Prednik: Ne vzpostavljajte novega reda

"Tudi sam sem bil izpostavljen, da me ni. To je neka nova praksa, ki jo vzpostavljate. Ne vzpostavljati novega reda. Vi niste nad nami. Vi ste samo prva med enakimi," je opozoril tudi vodja poslanske skupine SD Jani Prednik

Novice Klakočar Zupančičeva na državno proslavo prikorakala kot hollywoodska zvezda #video

 

Ne spreglejte