SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klakočar Zupančičeva na državno proslavo prikorakala kot hollywoodska zvezda #video

10

termometer

"Gardisti šokirani. Kaj takega se na svetu še ni zgodilo," je le eden od komentarjev na družbenih omrežjih po sinočnjem prihodu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na državno proslavo na ljubljanskem Kongresnem trgu. Tam je s svojim obnašanjem precej odstopala od protokola. Ob hoji mimo častne čete je stegovala roke, se obračala k občinstvu, ob zvoku aplavza, ki so ji ga namenili obiskovalci, pa se je obrnila k ljudem in jih spodbujala k še večjemu aplavzu. "Osramotila je svojo funkcijo," menijo mnogi.        

"Kakšna sramota, to ni premiera filma" in "Bila je prepričana, da je na red-carpet-u (rdeči preprogi, op. p.) v Cannesu ali Benetkah," so se po sinočnji osrednji državni proslavi usuli različni komentarji na Twitterju. Poleg političnega vrha so se proslave udeležili tudi predstavniki številnih državnih institucij in drugi častni gostje.

Mnogi menijo, da je Klakočar Zupančičeva osramotila svojo funkcijo, državo in državljane s tem, ko je med hojo po rdeči preprogi mahala z rokami, se obračala k občinstvu in ga z dvignjenimi rokami celo spodbujala k ploskanju. 

Slovesnost se je začela s topovskimi salvami z Ljubljanskega gradu in pregledom častne enote Slovenske vojske ter ešalona praporščakov in zastavonoš.

Tokrat so bili znova vabljeni praporščaki vseh veteranskih in domoljubnih organizacij. Leta 2020 so namreč, kot so tedaj pojasnjevali, zaradi omejitev, povezanih z epidemijo covid-19, udeležbo praporščakov odpovedali, lani pa so sklenili, da bo proslava minila brez praporščakov borčevskih organizacij. Obakrat je bil do tega kritičen del političnega prostora, predstavniki nekaterih strank pa se proslave zato niso udeležili.

Letos pa si jo bodo mnogi zapomnili predvsem po za marsikoga nedostojnem vedenju predsednice državnega zbora.  

Milan Kučan Novice Kučan: Nekaterim ne manjka poguma tudi za neumne in napačne stvari Tomaž Kladnik Novice "Bitke za naše demokratične vrednote in svobodno življenje se tokrat bijejo v Ukrajini" Proslava ob dnevu državnosti Novice Pahor: Če bomo povezana in solidarna skupnost, nam je skoraj vse dosegljivo #video RTV Slovenija Odziv RTVS po seji odbora za kulturo: Zaskrbljeni in ogorčeni smo Jernej Vrtovec Novice Vrtovec: Nastala je socialna bomba. Nekdo bi se moral iskreno opravičiti. #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin