Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2013,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ljudmila Novak DDV

Petek, 5. 4. 2013, 20.28

8 let

Novakova vlado poziva, da ne dvigne DDV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednica NSi Ljudmila Novak je na srečanju Blizu ljudem v Škofji Loki dejala, da NSi postaja vse močnejša stranka.

Volitev se ne bojijo, saj bodo "od ljudi nadgrajeni za vloženo delo in konstruktivno držo," je dodala. Novo vlado Novakova poziva, da v dobro državljanov ne dvigne davka na dodano vrednost, "saj to ni prava rešitev za Slovenijo".

Izpostavila je povezovalno vlogo NSi v prejšnji koaliciji Novakova je povedala tudi, da ima prejšnja vlada, v kateri je sodelovala tudi NSi, marsikaj za pokazati. "Sprejeli smo ključne ukrepe, da smo zaustavili padanje Slovenije in vsaj delno povrnili zaupanje pri mednarodnih finančnih institucijah," je dejala. Izpostavila je povezovalno vlogo NSi v prejšnji koaliciji in dodala, da namerava stranka na volitvah doseči 10 odstotno podporo, kar je po njenem mnenju realen cilj.

Glede aktualnih zadev je Novakova komentirala napovedane vladne ukrepe. Predsednica NSi vlado poziva, da v dobro državljanov ne dviguje davka na dodano vrednost (DDV). "Višji DDV ni pravi ukrep in ni prava rešitev za Slovenijo, z njim pa ne pridobimo toliko sredstev, da bi lahko zagnali gospodarstvo in s tem ustvarili nova delovna mesta," je poudarila.

Kot najboljšo rešitev za izboljšanje gospodarskega položaja Slovenije je Novakova izpostavila potrebo po slabi banki. Ta je po njenem mnenju nujna zato, "ker se morajo državne banke očistiti slabih terjatev. Le tako bodo nato lahko kreditirale gospodarstvo, posledično pa se bodo odprla nova delovna mesta".

Prepričana, da morajo poslanci sprejeti zlato fiskalno pravilo Predsednica NSi je prepričana tudi, da morajo poslanci sprejeti zlato fiskalno pravilo, saj bodo na ta način zaustavili padanje bonitetnih ocen Slovenije, ki smo mu priča zadnje tedne.

"Če se slovenska politika ne bo povezala in ne bo ukrepala bomo morali zaprositi za finančno pomoč", je še dejala in poudarila, da bo prav zato NSi konstruktivna opozicija.

Namen srečanja Blizu ljudem je sicer pogovor vodstva NSi s članicami in člani ter simpatizerji o aktualnih političnih zadevah, seznanitev vodstva z lokalno in regionalno problematiko ter razprava o aktivnostih NSi v naslednjih mesecih. Srečanja se udeležujeta tudi podpredsednika stranke Aleš Hojs in Iva Dimic, vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin ter glavni tajnik stranke Robert Ilc.

Ne spreglejte