SiolNET. Novice Slovenija
1,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nora gneča proti Hrvaški. Kdaj na pot, da na meji ne poženemo korenin?

1,94

termometer

V soboto so se proti Hrvaški prek Slovenije vile dolge kače jeklenih konjičkov in močno obremenile mejne prehode z našo južno sosedo. Na prestop meje je bilo treba najdlje, tudi več kot tri ure, čakati na mejnem prehodu Obrežje, kolona avtomobilov pa je tam občasno presegla celo dolžino deset kilometrov. 

Med manjšimi mejnimi prehodi na regionalnih cestah je bil danes pričakovano najbolj oblegan mejni prehod Jelšane. Vozniki so na nadaljevanje poti proti hrvaški obali tam čakali od 45 minut do ene ure.

Na pot popoldan, zvečer ali v nedeljo

Po pričakovanjih Prometno-informacijskega centra bo promet od Avstrije proti Hrvaški zaradi počitnic v osrednji Evropi močno obremenjen vse sobote do druge polovice avgusta. Vozniki, ki se na mejnih prehodih želijo izogniti najhujši gneči, naj prestop meje načrtujejo v popoldanskih ali večernih urah oziroma se na pot podajo v nedeljo oziroma sredi tedna.

Postopek prehoda meje s Hrvaško lahko sicer dodatno pospeši vnaprej pripravljena dokumentacija (dokazilo o PCT in izpolnjen obrazec Enter Croatia).

mejni prehod Gruškovje Novice Pozor: na teh mejnih prehodih so večkilometrski zastoji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin