Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2020,
17.47

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

10

Natisni članek

okuženi Koronavirus testiranje

Petek, 11. 12. 2020, 17.47

3 leta, 4 mesece

Nobena od ponudb za hitre teste ni izpolnjevala zahtevanih pogojev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

10

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19 | Omenjene teste potrebujejo za množično testiranje prebivalstva na okužbo z novim koronavirusom, katerega začetek je predviden še v tem letu. | Foto Ana Kovač

Omenjene teste potrebujejo za množično testiranje prebivalstva na okužbo z novim koronavirusom, katerega začetek je predviden še v tem letu.

Foto: Ana Kovač

Na ministrstvu za zdravje navajajo, da nobena od ponudb, ki so jih prejeli na javno naročilo za nakup 500 tisoč hitrih antigenskih testov, ni izpolnjevala zahtevanih kriterijev. Javnega naročila zato niso oddali, temveč ga bodo ponovili ter predvidoma končali konec prihodnjega tedna, so sporočili z ministrstva.

Ministrstvo je 2. decembra prek sistema e-javnega naročanja 27 morebitnih ponudnikov povabilo k oddaji ponudbe za dobavo hitrih testov po ceni največ pet evrov za kos. Vrednost naročila – šlo je za postopek s pogajanji brez predhodne objave – je znašala do 2,5 milijona evrov. Dan pozneje "je bilo dodano, glede na izkazan interes, še 12 ponudnikov, torej skupno 39 potencialnih ponudnikov", so pred dnevi navedli na ministrstvu. Od njih je ponudbo oddalo 19 podjetij.

Deana Potza
Novice V zadevi OKS za zdaj izdani dve globi #video

Pri sedmih ponudbah predloženi vzorci ne zadoščajo tehničnim zahtevam

Ponudniki so morali k ponudbi predložiti vzorce za ponujene teste, od 19 ponudnikov je to storilo 13 ponudnikov. Ministrstvo je po pregledu prejetih ponudb in predloženih vzorcev ugotovilo, da pri sedmih ponudbah predloženi vzorci ne ustrezajo tehničnim zahtevam, "ker ekstrakcijski pufer ni že odmerjen v vsaki ekstrakcijski epruveti za analizo posameznega vzorca, kar je bil izrecni pogoj".

Pri petih ponudbah ponujeni kontrolni material ni imel oznake CE, kar je obveza glede na določbe zakona o medicinskih pripomočkih, poroča STA. Tako so ponudnika, ki je izpolnjeval vse zahteve iz dokumentacije, pozvali, naj poda novo ponudbeno ceno. A je ta ena presegala pogojevano najvišjo ceno pet evrov na test z DDV, zato javno naročilo ni bilo oddano, so pojasnili na ministrstvu.

COVID 19
Novice V četrtek potrdili 1.813 novih okužb, umrlo 49 ljudi #video

Nabava testov je nujna

Zagotovitev nabave hitrih antigenskih testov je sicer, kot navajajo na ministrstvu, nujna, zato bodo ponovili postopek in takoj začeli novo javno naročanje po postopku s pogajanji ter ga predvidoma končali konec prihodnjega tedna.

Prav tako bodo izvedli javno naročanje po odprtem postopku za nabavo milijona antigenskih testov. Ta postopek traja dalj časa, predvideno je, da bodo pogodbe na podlagi odprtega postopka sklenjene februarja 2021. Do sklenitve teh pogodb bodo hitre antigenske teste nabavljali po postopku s pogajanji.

koronavirus, koronavirus splošno
Novice Spet visok delež pozitivnih, umrlo 49 bolnikov, šali in rute niso več dovoljeni #video
Ne spreglejte