SiolNET. Novice Slovenija
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NLB opozarja na zlorabe s telefonskim klicem

0,20

termometer

NLB, LB
Foto: STA

V Novi Ljubljanski banki (NLB) so zaznali nov poskus zlorabe. Prevaranti poskušajo s telefonskim klicem od komitentov pridobiti podatke, kot so številka plačilne kartice, CVC-koda in številka osebnega računa. V banki poudarjajo, da banka tovrstnih podatkov nikoli ne pridobiva v okviru telefonskih pogovorov.

V NLB komitente opozarjajo, da so znova na delu prevaranti, ki poskušajo pridobiti osebne podatke strank. Tokrat poskušajo s telefonskim klicem od sogovornikov pridobiti podatke, kot so številka plačilne kartice, CVC-koda, številka osebnega računa ipd. Poudarjajo, da gre za poskus prevare in da banka tovrstnih podatkov nikoli ne pridobiva v okviru telefonskih pogovorov, so sporočili iz NLB.

NLB, LB Novice NLB opozarja na poskuse prevare z lažnimi e-sporočili

V banki vsem strankam oziroma prejemnikom tovrstnih telefonskih klicev svetujejo, da osebnih podatkov ne posredujejo, če pa so to morda že storili, naj nemudoma prekličejo ali blokirajo svoje plačilne in kreditne kartice.

Podjetnik Novice Komitenti, pozor! Če ste prejeli to sporočilo, ga takoj izbrišite.

Stranke NLB lahko plačilne kartice za uporabo zaklenejo prek mobilne denarnice NLB Pay, kartice z odloženim plačilom pa kadarkoli blokirajo ali dezaktivirajo prek mobilne banke Klikin oziroma s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB Kontaktnega centra prek videoklica, spletnega klepeta ali telefonskega klica na številko (01) 477 20 00.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin