SiolNET. Novice Slovenija
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Komitenti, pozor! Če ste prejeli to sporočilo, ga takoj izbrišite.

1,36

termometer

NLB
Po spletu so zaokrožila lažna elektronska sporočila, katerih pošiljateljica je domnevno Nova Ljubljanska banka (NLB). Foto: Matej Leskovšek

Po spletu so zaokrožila lažna elektronska sporočila, katerih pošiljateljica je domnevno Nova Ljubljanska banka (NLB) in s katerimi poskušajo prevaranti od prejemnikov pridobiti osebne podatke. V NLB zato strankam oziroma prejemnikom zlonamerne spletne pošte svetujejo, da jo nemudoma izbrišejo.

Če je prejemnik, ki je bil zaveden, že izpolnil lažni elektronski obrazec, ki ga vsebuje zlonamerna spletna pošta, in s tem prevarantom posredoval svoje osebne podatke, pri NLB svetujejo, da takoj prekliče ali blokira plačilne in kreditne kartice. Po potrebi naj prejemnik tudi zamenja gesla za vstop v spletno banko NLB Klik.

Podjetnik Novice Podjetniki, pozor: to pošto takoj vrzite v smeti #video

Lažna elektronska sporočila takoj izbrišite

Plačilne kartice lahko stranke za uporabo zaklenejo prek mobilne denarnice NLB Pay, kartice z odloženim plačilom pa kadarkoli blokirajo ali dezaktivirajo prek mobilne banke Klikin ali s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB. Kot so še sporočili iz NLB, dogodek že obravnava Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin