SiolNET. Novice Slovenija
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neurje na Štajerskem: zalite kleti, sproženi plazovi in oviran promet

0,52

termometer

Neurje | Zaradi meteornih voda so imeli ponoči gasilci polne roke dela. | Foto: Občina Lovrenc na Pohorju
Zaradi meteornih voda so imeli ponoči gasilci polne roke dela. Foto: Občina Lovrenc na Pohorju

Na Štajerskem se je v soboto zvečer in danes ponoči razbesnelo neurje, ki je povzročilo precej nevšečnosti. Zaradi meteornih voda so morali gasilci med drugim večkrat posredovati v občini Lovrenc na Pohorju, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje. Zaradi posledic neurja so ponekod ceste slabše prevozne. Preglavice so imeli tudi na Koroškem.

Kot so danes sporočili z uprave za zaščito in reševanje, sta meteorna voda in blato v neurju zalivala kleti stanovanjskih objektov. Gasilci so med drugim pomagali pri izčrpavanju vode v Zgornjih Poljčanah, Lovrencu na Pohorju in Hrastovcu pod Bočem.

Poleg tega so s protipoplavnimi vrečami v občini Lovrenc na Pohorju preusmerjali tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta v naselju Kumen, in sicer na Strmi poti in na ulici Rdeči Breg. Zaradi naplavin so s prometno signalizacijo zaprli cesto čez Vuhred.

Zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo

Z uprave za zaščito in reševanje so sporočili še, da je v naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Tamkajšnji gasilci so ga začasno očistili, strokovne službe pa so območje pregledale in izdale navodila za sanacijo, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Zaradi možnosti ponovnega plazenja hiša ni primerna za bivanje, zato so stanovalce preselili na varno.

Meteorna voda ponoči zalivala kleti

Zaradi neurja so morali ponoči posredovati tudi gasilci na Koroškem, in sicer v naselju Janževski Vrh v občini Podvelka, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega in poslovnega objekta.

Zjutraj pa so v Vuhredu v občini Radlje ob Dravi zaradi zamašenega prepusta meteorne vode zalile občinsko cesto in železniško progo v izmeri okoli 300 metrov. Posredovali so gasilci, dežurni delavci Slovenskih železnic in občinski pogodbeni izvajalec z delovnimi stroji.

 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je bil zaradi posledic neurja ponekod oviran promet.

Občina Lovrenc na Pohorju pa na svoji spletni strani poziva k previdnosti in upoštevanju prometne signalizacije na cestah, ki so ponoči utrpele poškodbe zaradi zalednih voda in poplavljanja reke Slepnice. Gasilci in pristojne službe so aktivirani in odpravljajo posledice poplav, pojasnjujejo. Na posebno previdnost opozarjajo na cestah Slepnica-Hrastnikov vrh in po Vuhredu.

pomlad Novice Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin