SiolNET. Novice Slovenija
1,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neurja povzročala preglavice na vzhodu države

1,07

termometer

V zgodnjih večernih urah je območja občin Celje, Dravograd, Krško, Radlje ob Dravi, Rogaška Slatina, Rogašovci, Šentilj in Vojnik prizadelo neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom.

Meteorna voda je v 19 primerih poplavila ceste in večinoma kletne prostore objektov ter na več lokacijah povzročila nanose zemljine in kamenja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V treh primerih so se na nekaj lokacijah preko cestišč sprožili zemeljski plazovi in povzročili zapore cest, v nekaj primerih je veter podiral drevje, v enem primeru je zaradi udara strele zagorela telekomunikacijska omarica.

12345 Novice Pri Mariboru zaradi močnega naliva poplavljena cesta #video

Posledice neurja saniralo 30 gasilskih društev

Pri sanaciji posledic neurja so sodelovali poklicni gasilci dveh gasilskih enot in prostovoljni gasilci tridesetih gasilskih društev ter cestna, komunalna in druga podjetja.

Iz poplavljenih objektov so izčrpali meteornovodo, preusmerjali meteorno vodo mimo ogroženih objektov, čistili jaške in cestne prepuste, odstranjevali podrto drevje, nanose zemljine in drugega materiala ter z mehanizacijo odstranili material, ki so ga nanosili sproženi plazovi, so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin