Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Nedelja,
18. 10. 2020,
8.44

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,36

48

Natisni članek

okužba Koronavirus

Nedelja, 18. 10. 2020, 8.44

3 leta, 6 mesecev

Zadnji podatki: toliko novih okužb imamo v Sloveniji

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,36

48

koronavirus simbolična fotografija | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Včeraj smo v Sloveniji potrdili 726 novih okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 3.765 testov, kar pomeni, da jih je bilo pozitivnih 19,28 odstotka. Umrle so štiri osebe. Število žrtev je tako naraslo na 188. "Prihajajoči dnevi bodo odločilni," je na Twitterju opozoril minister za zdravje Tomaž Gantar.

 

 
Peter Jančič
Mnenja Prostitutke, mazači, Hruščovi in še Zlatko

Trenutno imamo v Sloveniji 265 hospitaliziranih s koronavirusom, od tega 49 na intenzivni negi.

V Sloveniji smo v petek potrdili 897 na novo okuženih s koronavirusom, kar je nov rekord. Še eno okužbo pri slovenskem državljanu so potrdili v tujini. Skupno smo torej imeli v enem dnevu 898 okuženih. Opravljenih je bilo 5.605 testov, od tega je bilo pozitivnih 16 odstotkov. Umrle so štiri osebe. 

Novice Iz dneva v dan slabše: V Sloveniji skoraj 900 na novo okuženih

Policija v dveh dneh izdala 121 opozoril, 99 primerov predala inšpektorjem

Policisti so medtem od uveljavitve odloka, ki v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa omejuje gibanje prebivalstva med rdečimi in oranžnimi statističnimi regijami, v petek in soboto izdali 121 opozoril, v 99 primerih pa so odstopili predlog Zdravstvenemu inšpektoratu RS, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Vlada širjenje novega koronavirusa po državi namreč skuša zamejiti z ukrepi, med katerimi je tudi odlok, ki omejuje gibanje prebivalstva med rdečimi in oranžnimi statističnimi regijami. Prebivalcem iz rdečih regij je od petka prepovedan prehod v druge regije, pri tem pa velja nekaj izjem. Za uveljavljanje izjem so potrebna dokazila, tako kot je to veljalo spomladi za prehajanje mej občin.

Miha Mazzini (primerno za TOP 2)
Mnenja Miha Mazzini: Ruska ruleta kot nacionalni šport

Rdeče regije so tiste, v katerih število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100.000 prebivalcev. Na tem seznamu so najprej bile Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Posavska, Savinjska in Zasavska regija in Jugovzhodna Slovenija, v petek sta bili na seznam dodani še Pomurska in Podravska regija. Na oranžnem seznamu pa so Primorsko-notranjska, Goriška in Obalno-kraška regija.

V tistih regijah, ki so uvrščene na rdeči seznam, velja splošna prepoved združevanja, prav tako je prepovedno gibanje med temi regijami. Policisti upoštevanje odloka nadzorujejo v okviru svojih rednih oblik dela na terenu, kot so opazovanje, patruljiranje, obravnavanje kršitev javnega reda in miru, izvajanje nalog v cestnem prometu, zagotavljanje varnosti na meje, preprečevanje kaznivih dejanj. Policija za to ni angažirala dodatnih sil.

Glob za kršitve odlokov sicer ne izrečejo policisti, ampak o prekršku obvestijo zdravstveni inšpektorat, saj so odloki izdani na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, še piše STA.

Ne spreglejte