Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2020,
16.33

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

147

Natisni članek

DeSUS koalicija Karl Erjavec

Torek, 8. 12. 2020, 16.33

3 leta, 4 mesece

Neuradno: Erjavec hoče zapustiti vladno koalicijo, njegovi poslanci proti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

147

Na včerajšnjem srečanju vodstva stranke DeSUS s poslansko skupino je Karl Erjavec, ki se je konec tedna vrnil na čelo stranke, po neuradnih informacijah predlagal izstop stranke iz vladne koalicije, pri čemer naj bi užival tudi podporo obeh strankinih ministrov Tomaža Gantarja in Jožeta Podgorška, ki bi nemudoma odstopila, a poslanci so predlog zavrnili.

Poleg Roberta Polnarja, ki je že večkrat dal vedeti, da ostaja zvest vladni koaliciji, naj bi izstopu iz vlade nasprotovali celo Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič, ki so pred volilnim kongresom podprli Erjavca, poroča Reporter.

Iz vrst poslanske skupine DeSUS smo neuradno izvedeli, da pisanje Reporterja "v delu, ko govori o sestanku poslanske skupine z Erjavcem, napisano ustreza resnici".

Dogajanje je morda povezano tudi s pozivom zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku k zaprtju gospodarskih dejavnosti zaradi slabe epidemiološke slike, čemur Počivalšek nasprotuje. Gantar naj bi s popolnim zaprtjem gospodarskih dejavnosti pogojeval tudi svoje nadaljnje sodelovanje v vladi.

Več o tem lahko preberete tukaj:

Tomaž Gantar Zdravko Počivalšek
Novice Gantar bi zaprl gospodarstvo. Počivalšek: Tega ne morem sprejeti. #video

Kot predsednik stranke ne želi sodelovati v trenutni vladi

"Kot predsednik stranke ne nameravam sodelovati v vladi Janeza Janše. To sem mu tudi povedal, ko me je povabil na pogovor," je včeraj po sestanku s svojimi poslanci dejal Erjavec. Pojasnil je, da je dvakrat že sodeloval v njegovih vladah, tretjič si tega ne želi. 

Karl Erjavec
Novice Erjavec: Kot predsednik DeSUS ne želim sodelovati v vladi kot njen član #video

Danes sestanek s Počivalškom in Šarcem

Erjavec, ki se ga poleg ekonomista Jožeta P. Damijana omenja celo kot morebitnega kandidata za mandatarja levosredinske koalicije KUL, se je danes sešel tako s prvakom SMC Zdravkom Počivalškom kot predsednikom LMŠ Marjanom Šarcem. Izjav po srečanjih niso dajali. V SMC so za STA povedali le, da sta Počivalšek in Erjavec imela korekten pogovor, izmenjala sta poglede na aktualne razmere. Ali sta govorila o morebitnem Erjavčevem mandatarstvu, ne razkrivajo.

V opozicijski LMŠ so zgolj potrdili Šarčevo srečanje z Erjavcem. Šarec je sicer o Jožetu P. Damijanu včeraj dejal, da se "vede kot vegetarijanec na kolinah, ko ves čas govori, da bo najbolj srečen, če bo na koncu mandatar kdo drug".

Karl Erjavec
Novice Kongres DeSUS: odkrili naj bi več ponarejenih glasovnic
Peter Jančič
Mnenja Balkanska Slovenija
Ne spreglejte