Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
12.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

požar Terme Čatež

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 12.05

4 leta, 2 meseca

Neuradna ocena: Požar v Termah Čatež povzročil za več kot milijon evrov škode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
požar, Terme Čatež | Požar je izbruhnil v soboto okoli 3. ure.  | Foto Facebook

Požar je izbruhnil v soboto okoli 3. ure.

Foto: Facebook

Požar, ki je v noči na soboto zajel lokal Pub Cabana Cafe med drsališčem in zimsko termalno riviero v kompleksu Term Čatež, je po neuradnih ocenah povzročil več kot milijon evrov škode. Višino škode na pogorelem objektu še ugotavlja pristojna tehnična služba, so za STA danes navedli v Termah Čatež. Ogled požarišča nadaljuje tudi policija.

požar, Terme Čatež
Novice Ponoči zagorelo v Termah Čatež #foto

Na Policijski upravi Novo mesto so za STA danes povedali, da v Termah Čatež nadaljujejo intenzivno preiskavo, zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine požara. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, piše STA.

Dve osebi odpeljali v bolnišnico

Požar je izbruhnil v soboto okoli 3. ure. Kljub trudu večjega števila gasilcev iz 16 gasilskih društev je objekt v celoti pogorel. Zaradi vdihavanja dima na požarišču so dve osebi odpeljali v brežiško bolnišnico.

"Gostinski objekt s pripadajočim prostorom za otroška igrala je pogorel do tal, medtem ko so vsi okoliški objekti zaradi izjemno hitrega posredovanja gasilcev, policistov ter prostovoljcev ostali nedotaknjeni. Plameni niso poškodovali zimske Termalne Riviere ali katerega od hotelov," je popoldne sporočila družba Terme Čatež.

Fotogalerija
1 / 5

"Posledično vsi namestitveni objekti nemoteno delujejo dalje in največja zimska Termalna Riviera v Sloveniji pričakuje velik počitniški obisk, ki se obeta v prihodnjih dneh," so po poročanju STA še dodali v Termah Čatež.

Policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto skupaj s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija sicer danes nadaljujejo ogled obsežnega požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara, so še zapisali.

Ne spreglejte