SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neto plača direktorja STA Veselinoviča višja od bruto plače nekaterih poslancev

10

termometer

Bojan Veselinovič
"Ob 32 letih delovne dobe mi je bila za mesec oktober izplačana neto plača v višini 3.552,27 evra," trdi Bojan Veselinovič. Foto: STA

Mihael Prevc (NSi) z 2.765, Tadeja Šuštar (NSi) s 3.222 in Franc Kramar (SAB) s 3.145 evri bruto so poslanci, ki so za mesec november dobili izplačane najnižje plače. Njihov bruto znesek je nižji celo od neto plače direktorja STA Bojana Veselinovića, ki je lani v povprečju dobil 3.409 evrov neto plače, za letošnji oktober pa 3.552 evrov.

Tudi sicer je Veselinovičeva plača višja, kot jo dobiva katerikoli poslanec. Njegovi lanski bruto prejemki, vključno s povračili stroškov, so v povprečju znašali 8.556 evrov na mesec.

Uroš Urbanija Novice Šef Ukoma: Financiranje STA ni mogoče, ker direktor Veselinovič skriva podatke

Najbolje plačani poslanec je predsednik državnega zbora

Najbolje plačani poslanec je predsednik državnega zbora Igor Zorčič (SMC), ki je za november dobil 5.705 evrov bruto plače.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je za november dobil 4.880 evrov bruto, predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič pa 5.013 evrov. 

Maša Kociper, ki vodi poslansko skupino SAB, je prejela 4.792, koordinator Levice Luka Mesec 3.883, nekdanji premier Marjan Šarec (LMŠ) pa 3.842 evrov bruto.

5.231 evrov bruto pa je za november dobil vodja največje poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

Janez Janša v studiu Planet TV Novice Premier Janša popravil čivk o plači direktorja STA
Prejeli smo tudi podatke o bruto plači predsednika republike Boruta Pahorja in o bruto izplačilu za bivšega predsednika Milana Kučana za mesec november. Pahor je dobil 5.419,54 evra, Kučan pa 1.701,78 evra doplačila k pokojnini.

Doplačilo k pokojnini prejema le Kučan, ki z dodatkom v bruto znesku dobi s pokojnino vred 80 odstotkov bruto plače predsednika republike. Omenjena pravica je dosmrtna. Za druge predsednike republike je bila ta pravica v obdobju druge vlade Janeza Janše ukinjena.
STA Novice Ukom: Vlada ni sprejela sklepa o prekinitvi financiranja STA


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin