Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2013,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cinkarna Celje nesreča nesreča

Nedelja, 3. 11. 2013, 17.15

8 let

Nesreča v Cinkarni: en delavec dobro okreva, drugi je v komi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Delavec Cinkarne Celje, ki so ga po petkovi delovni nesreči zaradi hudih poškodb prepeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center, je v umetni komi, so povedali v podjetju.

V nesreči sta bila poškodovana še dva delavca, ki so ju prepeljali v celjsko bolnišnico. Eden od njiju je že zapustil bolnišnico, drugi pa je ostal, a dobro okreva.

Del proizvodnje v obratu, kjer se je zgodila nesreča, stoji, v ponedeljek pa bodo začeli obnavljati poškodovani del obrata in skušali ugotoviti natančnejši vzrok za nesrečo, je povedala tehnična direktorica Cinkarne Celje Nikolaja Podgoršek Selič. Vzrok nesreče je bila po njenih besedah sicer najverjetneje okvara na opremi.

Trije poškodovani V nesreči, ki se je zgodila v petek nekaj pred 17. uro, so bili poškodovani trije zaposleni, in sicer 40-letni delavec z območja Štor, ki se zdaj zdravi v ljubljanskem kliničnem centru, 30-letni delavec z območja Šentjurja, ki okreva v celjski bolnišnici, in 61-letni delavec z območja Rogaške Slatine, ki je že v domači oskrbi.

Do nesreče je prišlo v obratu, kjer proizvajajo titanov dioksid, in sicer pri procesu razklapljanja in raztapljanja titanove rude v razklopnem stolpu, visokem približno 12 metrov.

Kemijski proces v stolpu ni potekal kot običajno Zaposleni, ki so postopke nadzirali v nadzorni sobi obrata, so opazili, da kemijski proces v stolpu ni potekal kot običajno, zato so odprli odprtino na pokrovu stolpa. Pri tem je prišlo do eksplozije. Vroča tekočina je poškodovala dva delavca, enega pa je po navedbah policije najverjetneje poškodoval del trdne snovi, ki je ob eksploziji priletel iz stolpa.

Višina gmotne škode, ki je nastala ob eksploziji, še ni natančno ocenjena.

Ne spreglejte