SiolNET. Novice Slovenija
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesporazum? Bešič Loredan se opravičuje pacientom, vodstvo njegove trditve zavrača

1,79

termometer

Danijel Bešič Loredan | Danijel Bešič Loredan je v odprtem pismu poudaril, da so vodstvo bolnišnice večkrat opozorili na trenutne razmere.  | Foto: STA
Danijel Bešič Loredan je v odprtem pismu poudaril, da so vodstvo bolnišnice večkrat opozorili na trenutne razmere. Foto: STA

Predsednica sveta zavoda šempetrske bolnišnice Metka Jelinčič Maraž je za ponedeljek sklicala izredno sejo sveta zavoda, na kateri bodo razpravljali o razmerah med vodstvom bolnišnice in vodjo oddelka ortopedije Danijelom Bešičem Loredanom. O tem je vodstvo bolnišnice pripravilo tudi poročilo, ki ga je v roku poslalo na ministrstvo za zdravje.

Predstojnik oddelka za ortopedijo šempetrske bolnišnice Danijel Bešič Loredan se je v odprtem pismu, ki ga lahko preberete tukaj, v začetku tedna opravičil javnosti za po njegovem mnenju nedopustno dolgo čakanje na operacije. Vodstvo bolnišnice njegove trditve zavrača in po zaprtju covidnega oddelka napoveduje vrnitev ortopedije na to lokacijo v staro stavbo šempetrske bolnišnice.

Ortopedski oddelek je trenutno umeščen v del polovici sedme etaže v novi bolnišnični stavbi, kjer imajo omejeno število postelj v neustreznih prostorih, oddelek pa si delijo z drugimi vejami kirurgije.

Ortopedskih posegov ne bodo ukinili   

Bešič Loredan je v odprtem pismu pojasnil, da bi ob normalnem delovanju oddelka lahko do konca leta opravili okrog 400 operacij, zato bi vpeljali dva dodatna termina. Opravili bi lahko 116 operacij vstavitve umetnega kolka, 144 operacij vstavitve umetnega kolena, 90 artroskopij kolena in 60 operacij na stopalu.

Vodstvo bolnišnice je očitke o nameravanem zapiranju ortopedske dejavnosti v bolnišnici ostro zavrnilo. Zaradi zagotovitve racionalnejše organizacije morebitne covidne dejavnosti v prihodnje so v bolnišnici začeli gradnjo novega covidnega oddelka, ki bo omogočal oddelku za ortopedijo in tudi ostalim dejavnostim, umeščenim v stari bolnišnični zgradbi, nemoteno delo.

Zavračajo tudi očitke o nepravilnem izkazovanju čakalnih dob za ortopedske operacije. Ministrstvo za zdravje je o dogajanju od vodstva bolnišnice zahtevalo pojasnila, ki naj bi jih posredovali do danes opoldan.

Novice Bešič Loredan: Na volitve gremo s politično čistimi ljudmi #video Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan z gibanjem Skupaj naprej na volitve Novice Bešič Loredan ima vsega dovolj: Ministrica mora oditi #video Novice Bešič Loredan: Prvič, ko mi bodo grozili, bo to vedela vsa Slovenija
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin