SiolNET. Novice Slovenija
8,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neonacisti prekinili predstavo slovenskega gledališča v Brnu #video

8,78

termometer

Neonacisti
Foto: Reuters

Neonacistična skupina z imenom Spodobni ljudje je v soboto zvečer v Brnu na Češkem prekinila predstavo Naše nasilje in vaše nasilje, s katero je Slovensko mladinsko gledališče gostovalo na mednarodnem gledališkem festivalu. Po enourni prekinitvi so igralci predstavo odigrali do konca, je poročal Radio Slovenija.

Približno 30 privržencev neonacistične skupine je med predstavo vdrlo na oder in jo poskušalo preprečiti. Policija je večji del skupine v modre majice oblečenih demonstrantov odstranila, čez kakšno uro pa se je predstava hrvaškega režiserja Oliverja Frljića nadaljevala, je, kot je povzel MMC RTV Slovenija, poročal Radio Slovenija.

Predstavnik skupine Spodobni ljudje, ki jo je češka policija označila za ekstremistično, je medijem pojasnil, da je bila predstava "bolj podobna pornografiji kot gledališču. Zmečkali smo vstopnice in jih zmetali na igralce. Čeprav smo želeli videti, o čem predstava govori, je ta po desetih minutah postala nevzdržna in smo stopili na oder."

Policija je na poziv organizatorja festivala skupino po 20 minutah odstranila iz dvorane.

Shod, neonacisti, nacisti, Berlin Novice Shod neonacistov v Nemčiji: Adolf je bil najboljši

Gre za uprizoritev s provokativnimi prizori. Najbolj je na udaru kratek prizor, v katerem Jezus Kristus posili muslimanko.

Pred gledališčem je sicer v soboto protestiralo več manjših krščanskih skupin.

Umik predstave so pred dnevi zahtevali v češki škofovski konferenci in komunistični svetniki v mestnem svetu Brna. Vodstvo gledališča predstave kljub velikim pritiskom ni hotelo umakniti.

Donald Trump Novice Trump: Rasizem je zlo, neonacisti pa kriminalci in suroveži

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 182
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin