Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
14.25

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

dež vremenska napoved vreme

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 14.25

5 let, 3 mesece

Nekatere slovenske kraje je presenetila toča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
dež | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kot so napovedali v Agenciji RS za okolje (Arso), je današnje popoldne oblačno, občasno se pojavljajo plohe in posamezne nevihte. Nad Slovenijo prehaja hladna fronta z nevihtami in padavinami, med dežjem pa so tudi snežinke. Iz nekaterih krajev poročajo celo o toči in sodri.

Oblaki
Novice Nov teden prinaša vremenski preobrat, ki pa ne bo trajal dolgo

Padavin bo v današnjem popoldnevu najmanj na severu države in na Primorskem. V južnih krajih se bo popoldne meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. Temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Čeprav je meja sneženja za zdaj večinoma na okoli 500 metrih nadmorske višine, lahko sneg po napovedih meteorologa v osrednji in južni Sloveniji pobeli še nižje ležeče kraje. V višje ležečih krajih lahko sicer zapade od pet do 10 centimetrov snega, v gorah tudi do 20 centimetrov.

Nekatere kraje je danes presenetila toča

Iz Loške doline, Unca, Vipavske doline in od drugod so danes poročali o toči in sodri. Kot je dejal Blaž Šter, dežurni meteorolog Arsa, je bila toča drobna, ne takšna, kot jo poznamo iz poletnih neviht.

Po njegovih besedah je sicer takšno vreme z nevihtami in sodro bolj značilno za pozno pomlad, ne za marec. "Letos smo že imeli dneve z nevihto, a tako veliko strel še ni bilo. Dogajanje je bilo prej podobno poletju, vsaj kar zadeva nevihte in plohe," je menil vremenoslovec.

Zvečer se bo zjasnilo

Po Šterovih besedah lahko toča in sodra še vedno padeta na jugu države, bodo pa padavine po vsej verjetnosti prešle v sneg. Zvečer in ponoči se bo postopno razjasnilo. Torkove jutranje temperature bodo od -6 do 1, ob morju okoli 3 stopinje Celzija. Jutri bo pretežno jasno, ponekod bo še pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Goriškem do 14 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

Žiga Jelar smučarski skoki
Sportal Prevc po vremenski loteriji: Z odličnimi skoki si vedno lahko blizu
Ne spreglejte