Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
9.24

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

36

Natisni članek

izplačilo Slovenija Splošna bolnišnica Celje Celje radiolog

Torek, 11. 4. 2023, 9.24

1 leto

Radiologi so si kar med službo zaračunavali dodatne ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

36

Splošna bolnišnica Celje | Celjski radiologi so del dodatnega dela, ki bi ga morali opraviti popoldan prek podjemnih pogodb, opravili v rednem delovnem času. | Foto STA

Celjski radiologi so del dodatnega dela, ki bi ga morali opraviti popoldan prek podjemnih pogodb, opravili v rednem delovnem času.

Foto: STA

Interno poročilo celjske bolnišnice razkriva, da so radiologi med januarjem in avgustom 2022 skoraj polovico dela, za katerega so dobili dodatno plačilo prek podjemnih pogodb, opravili kar med rednim delovnim časom, poroča spletni portal necenzurirano.si.

Iz internega poročila celjske bolnišnice, ki so ga na Necenzurirano pridobili po zakonodaji o dostopu do informacij javnega značaja, je razvidno, da so zdravniki na radiološkem oddelku Splošne bolnišnice Celje skoraj vsako drugo odčitavanje magnetne resonance (MR), računalniške tomografije (CT) in ultrazvoka opravili med rednim delovnim časom, zanj pa prek podjemne pogodbe prejeli dodatno plačilo.

Nekdanje vodstvo je sumilo na nepravilnosti in zahtevalo poročilo 

Nekdanje vodstvo je poročilo zahtevalo zaradi suma na nepravilnosti, zdajšnji direktor celjske bolnišnice Dragan Kovačić pa je kršiteljem na podlagi tega dokumenta izdal opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja in od njih zahteval vračilo denarja. Skupno bodo morali vrniti več kot trideset tisoč evrov bruto.

Celjske radiologe so pri izplačevanju previsokih honorarjev zalotili že lani jeseni. Ti so del dodatnega dela, ki ga uradno opravljajo popoldan in prek podjemnih pogodb, v resnici opravili v rednem delovnem času, kar pomeni, da so bili dvakrat plačani za isto delo.

splošna bolnišnica celje
Novice Napad v celjski bolnišnici: zaradi stresa zaposleni doživel infarkt

Radiologi bi morali dodatne storitve opraviti v 2.618 urah. Vsak od njih bi moral v povprečju delati dodatnih 187 ur, torej vsak delovni dan nekaj več kot uro. A glede na evidentirani delovni čas so vsi skupaj storitve opravili v zgolj 507 urah, torej v manj kot petini predvidenega časa. 

Ker so se podatki o prisotnosti zunaj rednega delovnega časa močno razlikovali od podatkov o opravljenem delu po normativih, je vodstvo bolnišnice zunanjo programsko hišo zaprosilo za dopolnitev podatkov po datumu in času odčitavanja izvidov za vse preiskave, ki so bile plačane po podjemni pogodbi. Ugotovili so, da je bilo 41 odstotkov ali 2.324 odčitavanj izvidov izvedenih v rednem delovnem času.

SB Celje
Novice V Celju bolnik napadel dva zaposlena. Enemu je s čelnim udarcem zlomil nos.
SB Celje
Novice Golob in Bešič Loredan v Celju odprla del nove celjske bolnišnice #foto
Ne spreglejte