Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
13.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nataša Pirc Musar Rdeči križ sojenje tožba

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 13.55

5 let

Nataša Pirc Musar na čelu Rdečega križa Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zbor članov Rdečega križa Slovenije (RKS) je za predsednico te naše največje humanitarne organizacije izvolil Natašo Pirc Musar.

Seja zbora Rdečega križa Slovenije se je začela opoldne, na dnevnem redu pa so med drugim volitve predsednice in dveh podpredsednic ter članov glavnega in nadzornega odbora ustanove.

Naša Pirc Musar je decembra lani prevzela funkcijo druge podpredsednice RKS in na tem mestu nadomestila Milana Brgleza. Ta je namreč postal predsednik državnega zbora in član vodstva politične stranke, zato je s tega mesta odstopil.

Po današnji izvolitvi za predsednico RKS je dejala, da ji izvolitev predstavlja izziv in obenem odgovornost, a ima veliko volje in energije, s katerima želi največji slovenski humanitarni organizaciji doprinesti še večjo prepoznavnost in širiti zavedanje o dobrodelnosti, predvsem med mlade.

Pred dnevi pravnomočno končana nova zadeva Pirc Musar vs. RTV Slovenija Pred nekaj dnevi se je sicer na delovnem sodišču v Ljubljani končala ena od zadev, povezanih s tožbami Pirc Musarjeve proti RTV Slovenija, ki so sledile lanskemu (ponovnemu) imenovanju Marka Fillija na položaj generalnega direktorja javne hiše RTV.

Šlo je za tožbo in predlog za izdajo začasne odredbe, s katerima je Pirc Musarjeva po lanski odločitvi programskega sveta, da ponovi glasovanje o generalnem direktorju (na ta položaj je bil v ponovljenem glasovanju za še en mandat izvoljen Filli), zahtevala naslednje: zadržanje sklepov o obnovi postopka in imenovanje na položaj generalne direktorice. Višje sodišče je pritožbo Pirc Musarjeve v celoti zavrnilo, odločitev je pravnomočna.

"Res je, šlo je za prvi postopek, ko smo se pogovarjali samo o procesnih zadevah," nam je povedala Pirc Musarjeva. Kot pravi, se meritorni postopek, povezan z njenim izpodbijanjem imenovanja Fillija na položaj, začenja 8. julija, ko bo na sodišču prva obravnava.

Pirc Musarjeva: Zdaj gre zares. RTV Slovenija: Ne moremo napovedati, kdaj bo končano. Julija bo torej sodišče obravnavalo tožbo Pirc Musarjeve. Gre za tožbo, ki jo je nekdanja informacijska pooblaščenka vložila septembra lani. V njej sodišču predlaga, da razveljavi imenovanje Marka Fillija za generalnega direktorja RTV Slovenija.

"Tožbo sem vložila takoj po tem, ko je bil končan obnovljeni postopek imenovanja generalnega direktorja. Prej to ni bilo mogoče, tako je reklo sodišče. O tej drugi tožbi ni bilo na sodišču še čisto nič in ta je tista, ki je vsebinska," je dejala Pirc Musarjeva.

Kdaj bi bila lahko zadeva končana, zaradi morebitnih pritožbenih postopkov in sodnih počitnic ni mogoče napovedati, so nam sporočili iz službe RTV Slovenija za stike z javnostmi.

Pirc Musarjeva do zdaj ni bila uspešna Pirc Musarjeva se je po lanskem neuspelem poskusu, da postane generalna direktorica RTV Slovenija – kot je znano, je bil v ponovljenem postopku na ta položaj imenovan Marko Filli –, obrnila na več sodišč: na delovno, ljubljansko okrožno in upravno.

Zahtevala je ugotovitev nezakonitosti sklepov programskega sveta RTV o obnovi postopka, sklenitev pogodbe o zaposlitvi za generalno direktorico in prepoved vpisa Fillija kot vršilca dolžnosti generalnega direktorja v sodni register.

Do zdaj Pirc Musarjeva s svojimi zahtevki ni bila uspešna. "V vseh teh zadevah je skupno pravnomočnih osem zavrnjenih oziroma zavrženih tožb ter zavrnjenih oziroma zavrženih predlogov za izdajo začasne odredbe," so nam sporočili iz službe za stike z javnostmi RTV Slovenija.

Ne spreglejte