SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najstnica popivala s policisti in vozila policijski avto, nato pa vse objavila na spletu #video

10

termometer

Mladoletnica je na nočni patrulji popivala s kranjskimi policisti, ki so ji celo dovolili, da vozi njihovo službeno vozilo. Vse, kar se je dogajalo, je najstnica objavila na družabnem omrežju Instagram.

V noči na 11. julij so bili v policijski patrulji v Kranju 28-letni policist Ž. V. kot vodja, 33-letni policist N. B. in 20-letni M. M., sicer zaposlen v policiji, a brez policijskih pooblastil. Na predlog M. M. so njegovo prijateljico povabili na nočno vožnjo s policijskim kombijem. Najstnica je privolila, pobrali so jo blizu njenega doma v Stražišču, poroča Večer.

S posnetkov, ki jih je dekle objavilo na spletu, je videti, da se je v službenem vozilu tisto noč lahko kadilo in pilo alkohol. Dekle, ki nima vozniškega dovoljenja, se je snemalo celo med vožnjo policijskega kombija. Za te objave je izvedel neki policist in Policijski upravi (PU) Kranj posredoval posnetke.

Na zaslišanju je najstnica povedala, da je uniformirance v policijskem kombiju prevažala približno pol ure, vožnjo pa da ji je zaupal vodja patrulje. Triintridesetletnega N. B. je najstnica obremenila z izjavo, da je priskrbel alkohol. Med nočno patruljo so se ustavili na njegovem domu, nato je N. B. v avto prinesel steklenico viljamovke in steklenico viskija, je povedala.

Samo Tadin Novice Morilec, ki se je zaletel v policijsko vozilo: Hotel sem storiti samomor

Tiskovni predstavnik Bojan Kos je odgovoril, da policija "zaradi hujših obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja proti trem delavcem vodi predpisane delovnopravne postopke." Kos je po poročanju Večera potrdil, da trojici v povezavi z delom v policiji ne očitajo samo hujše kršitve obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja, ampak tudi ravnanja, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Avtobus prihodnosti Daimler Mercedes Avtomoto Policija pri Idriji reševala poljski avtobus

"Ravnanja, ki se jim očitajo, so neprofesionalna, nesprejemljiva ter v nasprotju s strokovnostjo in zakonitostjo policijskega dela, pomenijo pa tudi zelo grob poseg v organizacijsko integriteto, ki se na vseh korakih zavzema za spoštovanje visokih etičnih in moralnih načel, ki veljajo v policiji. Na tem stališču smo vztrajali v preteklosti in bomo tudi vnaprej. Zato je bil takoj ob pridobitvi informacije o domnevnih nepravilnostih uveden notranjevarnostni postopek in so bili sprejeti določeni ukrepi, ki se še izvajajo," so še sporočili s kranjske policije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 864
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin