Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 3. 2021,
11.21

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,94

6

Natisni članek

Koronavirus NIJZ COVID-19

Nedelja, 7. 3. 2021, 11.21

3 leta, 1 mesec

V soboto 382 novih okužb, umrli trije bolniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,94

6

Cepljenje po svetu covid-19 | Foto Reuters

Foto: Reuters

V soboto so ob 2.785 testih odkrili 382 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov znašal 13,7 odstotka. Ponovno je hospitaliziranih več kot 500 bolnikov z boleznijo covid-19, poroča sledilnik.

S hitrimi testi so testirali 6.752 ljudi. Aktivno okuženih je 10.796, v bolnišnicah pa je 510 bolnikov z boleznijo covid-19, poroča Covid-19 Sledilnik. Umrli so trije bolniki z boleznijo covid-19, skupaj že 3.891.

Tokrat rezultati šele zvečer

Če so bili v preteklosti sveži podatki o številu okužb za pretekli dan objavljeni v dopoldanskih urah, je bilo danes drugače. Danes so namreč potekala nujna vzdrževalna in posodobitvena dela na infrastrukturi NIJZ, zato so bili podatki objavljeni šele zvečer.

Pogoj je bil izpolnjen le en dan

V petek so potrdili 920 okužb z novim koronavirusom, prvič po lanskem oktobru pa je število hospitaliziranih padlo pod 500. Tako je bil izpolnjen prvi od dveh pogojev za prehod v rumeno fazo po vladnem semaforju za sproščanje ukrepov, a je držal le en dan.

Drugi pogoj je sedemdnevno povprečje dnevnih okužb nižje od 600, vendar smo od te meje še zelo oddaljeni, v zadnjem tednu pa smo se še dodatno oddaljili. Povprečje trenutno znaša 766.

COVID 19
Novice V petek potrdili 920 novih okužb #video

V ponedeljek se v dveh regijah odpirajo terase gostinskih lokalov #video

S prihodnjim tednom se sicer v posavski in jugovzhodni statistični regiji odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov. Sproščanje v dveh rumenih regijah bo tedensko testno obdobje, ki bo veljalo kot pokazatelj, ali se lahko tak model sproščanja varno izvaja tudi drugje po Sloveniji, kjer je epidemiološka slika ugodna, je dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek

K pouku v šoli se vračajo dijaki prvih treh letnikov

V ponedeljek bo pouk v šoli stekel še za dijake prvih treh letnikov srednjih šol, ki so se od doma izobraževali od zaprtja šol sredi oktobra. Začeli bodo tudi prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, najprej za zaposlene, starejše od 50 let.

Pouk za dijake bo v ponedeljek stekel po modelu C, kar pomeni, da se bodo dijaki polovice oddelkov en teden izobraževali doma, druge polovice pa v šoli, naslednji teden pa se bodo zamenjali. Za dijake četrtih letnikov in nižjega poklicnega izobraževanja, ki so v šole odšli pred nekaj tedni, se v ponedeljek ne spreminja nič in se bodo še naprej vsi izobraževali v šoli. STA

Ne spreglejte