Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Jančič

Četrtek,
8. 9. 2022,
11.18

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,51

36

Natisni članek

Volitve 2022 stranke Tanja Fajon Matjaž Nemec SD

Četrtek, 8. 9. 2022, 11.18

1 leto, 7 mesecev

Najboljša investicija v življenju Matjaža Nemca

Peter Jančič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,51

36

Tanja Fajon, Matjaž Nemec | Foto STA

Foto: STA

Dobrega pol milijona je v kampanjo za volitve poslancev investirala SD Tanje Fajon, ki po letnih bilancah velja za finančno največjega bolnika med političnimi strankami. Je pa med strankami tudi največji nepremičninski magnat zaradi stavb, ki jih je podedovala od svoje predhodnice zveze komunistov iz prejšnjega režima. Za kampanjo za volitve poslancev, ki je bila neuspešna, SD je volilo le 6,7 odstotka glasujočih, sta največ prispevala Matjaž Nemec in Jernej Štromajer. Obema se je to že splačalo.   

Za kampanjo sta Matjaž Nemec in Jernej Štromajer vsak prispevala po štiri tisoč evrov, nobeden od njiju pa ni bil izvoljen. Od sicer slabega rezultata SD, ki jo je na volitvah po deležu ob GS in SDS prehitela tudi NSI Mateja Tonina, sta oba imela koristi, ko gre za funkcije, ki jima jih je vložek prinesel.

Štromajer pa spet k Hanu

Jernej Štromajer | Foto: STA , Foto: STA , Najbolj se je investicija v kampanjo za poslance državnega zbora splačala Matjažu Nemcu, ker je bila za poslanko in ministrico izvoljena predsednica SD Tanja Fajon, s čemer se je sprostil njen položaj evropske poslanke, ki je pripadel Nemcu. Investicija v kampanjo Fajonove je bila za Nemca verjetno celo najboljša v življenju. Manj pomembno funkcijo je po volitvah dobil Jernej Štromajer. Nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje je na zaupanje po volitvah zaposlil minister za gospodarstvo Matjaž Han, ki je bil v preteklosti že Štromajerjev šef kot vodja poslanske skupine SD v parlamentu.

Celotno poročilo, kako so zbirali in porabljali denar za kampanjo v SD, si lahko preberete tukaj. Za kampanjo pred volitvami poslancev je SD prijavila 512.550 evrov stroškov. Če računsko sodišče po pregledu poslovanja ne bo ugotovilo večjih napak, bodo dobili povrnjenih 26.304 evrov stroškov, zaradi rezultata pa že dobivajo mesečne dotacije, ki na letni ravni znašajo 177.534

Tanja Fajon
Novice Toliko denarja v stranki SD zaslužijo z oddajanjem nepremičnin

Po volitvah je Ajpes objavil poročila o kampanjah večine strank, izjema sta obe največji, Gibanje Svoboda Roberta Goloba in SDS Janeza Janše, ter Levica Luke Meseca, ki jih še čakamo.

Več o tem, s koliko denarja so stranke vstopile v volilno leto, in o denarnih težavah SD lahko preberete tukaj:

Marjan Šarec. ZZZS.
Novice V rdečih številkah končali LMŠ, DeSUS in Levica, negativna ostaja le SD

 

 

Ne spreglejte