Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
9.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Generali

Natisni članek

zavarovanje zdravje zdravnik napotnica Halo Doktor specialist zdravstveno zavarovanje Generali advertorial

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 9.15

2 meseca, 2 tedna

Na videz nedolžna poškodba, ki je zahtevala dolgotrajno zdravljenje

Vsebino omogoča Generali
generali | Foto Generali zavarovalnica

Foto: Generali zavarovalnica

Poškodbe med odraslimi in tudi otroci so del vsakdana. Ne glede na vso previdnost je možnost poškodbe vedno prisotna, še posebej pri aktivnih posameznikih. Tako si je tudi Maja med igro odbojke na mivki poškodovala koleno in je potrebovala zdravniško obravnavo. Rentgen na urgenci ni pokazal poškodbe, zato so jo napotili na magnetno resonanco, ki je razkrila obseg poškodbe.

Ker je imela Maja sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco zavarovalnice Generali, je poklicala Asistenco zdravje ter do magnetne resonance in prvega pregleda pri ortopedu prišla že v nekaj dneh. Čeprav je bila poškodba na videz nedolžna, je bila bolečina tista, ki je nakazovala na resnost poškodbe, kar je pregled nato tudi potrdil. Diagnoza? Maja je imela na kolenu pretrgane skoraj vse vezi ter poškodovan meniskus.

generali | Foto: Generali zavarovalnica Foto: Generali zavarovalnica

Z izvidom ortopeda so ji pri Asistenci zdravje zavarovalnice Generali uredili vse nadaljnje preglede, operacijo v zasebnem zdravstvenem centru in tudi fizioterapije. Tako je vsak korak zdravljenja in rehabilitacije potekal pravočasno, brez daljših čakalnih dob, ki so značilne za javno zdravstvo. Rehabilitacija tudi devet mesecev po operaciji še vedno poteka, a Maja že hodi in se veseli dne, ko se bo lahko ponovno ukvarjala s športom.

Konec je dolgotrajnega čakanja na specialistični pregled

V Sloveniji so čakalne dobe za specialistične preglede in obravnave z napotnico trn v peti marsikaterega pacienta, saj so lahko, še posebej z napotnico stopnje redno, tudi zelo dolge. Zato mnogi iščejo načine, kako bi do želene zdravstvene storitve prišli hitreje. Vsekakor je hitrejša pot prek zasebnih zdravstvenih ustanov, a lahko tam cene narastejo zelo hitro, zaradi česar so take storitve večini nedostopne. Pa ni nujno, da je tako.

generali | Foto: Generali zavarovalnica Foto: Generali zavarovalnica

Do zdravnika zasebnika lahko namreč že v nekaj dneh pridete z zavarovanjem Specialisti z asistenco, pri čemer za zavarovance obravnava, ki je del zavarovanja, ne predstavlja dodatnega stroška.

Do napotnice za specialista kar s storitvijo Halo Doktor

Včasih lahko pacientu povzroča preglavice že dostop do osebnega zdravnika, zaradi česar težje pride do zdravstvenega posveta, razlage izvida ali napotitve k specialistu, ki je pogoj za ureditev specialističnega pregleda. A to ne velja za zavarovalnico Generali.

Prav vsem tem izzivom je namreč namenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco in storitev Halo Doktor, ki imetniku zavarovanja omogoča hiter in enostaven dostop do osebnega zdravnika na daljavo, obravnave pri specialistu in zdravljenje.

generali | Foto: Generali zavarovalnica Foto: Generali zavarovalnica

Zavarovanec ob pojavu zdravstvenih težav pokliče Halo Doktor osebnega zdravnika na daljavo. Po posvetu vam le-ta lahko izda napotitev na nadaljne specialistične preglede. S to napotnico je zavarovanec upravičen do nadaljnje obravnave pri specialistu, do katerega je napoten že v nekaj dneh. Zavarovancu v asistenčnem centru poleg diagnostike uredijo tudi potrebno operacijo in rehabilitacijo, kot so jo pri zgoraj omenjeni zavarovanki Maji.

Dostop do osebnega zdravnika prek storitve Halo Doktor poteka prek video klica ali telefona. Pogovor je mogoč že v 15 minutah od klica ali pa ob vnaprej dogovorjenem terminu, ki ga določi zavarovanec. Storitev je na voljo vse dni v letu, tudi ob nedeljah in praznikih, med 6. in 22. uro.

Preverite, kako je z zavarovanjem Specialisti z asistenco svoje zdravstveno stanje rešila Julija:

Prednosti zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco

Z zavarovanjem Specialisti z asistenco lahko:

  • do zdravnika specialista pridete običajno že v desetih dneh,
  • vključene so diagnostične preiskave,
  • zdravljenje,
  • operacije,
  • rehabilitacije in
  • preventivni pregledi.

V sklopu zavarovanja je na voljo tudi storitev Halo Doktor, v okviru katere lahko pridobite napotitev, ki je potrebna za obravnavo pri specialistu, in tako ne potrebujete napotnice, ki bi vam jo sicer moral izdati vaš osebni zdravnik.

Zavarovalnica Generali svojim zavarovancem ponuja mrežo odličnih zdravstvenih centrov po vsej Sloveniji. Pri izbiri zdravstvene ustanove, zdravnika in pregleda vam bodo svetovali svetovalci v asistenčnem centru. Glede na vaše težave vam bodo poiskali najustreznejšo obravnavo, izvajalca in tudi termin pregleda. Poskrbeli bodo tudi za plačilo vseh zdravstvenih storitev, ki so v sklopu zavarovanja.

generali | Foto: Generali zavarovalnica Foto: Generali zavarovalnica

Za razlage izvidov in druga zdravstvena vprašanja se lahko kadarkoli obrnete na osebnega zdravnika v sklopu storitve Halo Doktor.

Pridobite drugo mnenje iz tujine

V okviru zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco v zavarovalnici Generali nudijo tudi kritje Drugo mnenje. To vam omogoča, da na vašo željo pridobite pisno mnenje mednarodnih strokovnjakov v zvezi z vašim zdravstvenim stanjem, postavljeno diagnozo oziroma pregled predlaganega načina zdravljenja. Za prevod vse dokumentacije in nato tudi tujega strokovnega mnenja poskrbijo kar pri zavarovalnici Generali, prav tako pa tudi ni potrebe, da bi zato potovali v tujino.

Izjemno zadovoljstvo zavarovancev

Pri zavarovalnici Generali si želijo svojim zavarovancem nuditi najboljše storitve, saj sta njihovo zadovoljstvo in dobro zdravje na prvem mestu, zato njihovo zadovoljstvo tudi redno spremljajo. Anketa zadovoljstva z Asistenco zdravje Generali iz leta 2023 je razkrila, da je povprečna ocena zadovoljstva z obravnavo 4,9 od 5 točk.

Visoko je bilo tudi zadovoljstvo s storitvijo Halo Doktor, ki so jo zavarovanci ocenili s 2,98 točke, pri čemer so zdravnika ocenili v povprečju z 2,98 in izvedbo klica z 2,94, pri čemer je bilo najvišje možno število točk tri.

Do 35-odstotnega popusta za zavarovanje Specialisti z asistenco

Zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco si lahko pri zavarovalnici Generali prilagodite po svojih potrebah. Izbirate lahko med štirimi paketi že oblikovanih zavarovanj ali se odločite za osnovni paket in ga dopolnite s kritji po svojih potrebah.

Ob sklenitvi zavarovanja lahko pridobite popust ZAME, ki lahko znaša do 35 odstotkov, izkoristite pa lahko tudi kupon  ZAME, ki vam v prvem letu zavarovanja prinese še dodaten popust. Kupon lahko člani programa prednosti prenesete na strani generali-zame.si ali ga dobite pri svojem zastopniku. Včlanitev je hitra in varna ter ni omejena zgolj na Generalijeve zavarovance.

Zavarovanje lahko sklenete pri svojem zastopniku, vseh poslovalnicah zavarovalnice Generali ali na spletni prodajni točki zavarovalnice www.G24.si.

Ne spreglejte