Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
14.05

Osveženo pred

2 uri, 13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Natisni članek

policija Prebold zaslišanje sodišče

Četrtek, 10. 10. 2024, 14.05

2 uri, 13 minut

Na sojenju za smrt otroka v Svetem Lovrencu pričala policista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Sojenje za smrt otroka v Lovrencu | Na celjskem sodišču sta pričala policista Gorazd Pušnik in Damir Hojnik. | Foto STA

Na celjskem sodišču sta pričala policista Gorazd Pušnik in Damir Hojnik.

Foto: STA

Na celjskem sodišču se je z zaslišanjem dveh policistov nadaljevalo sojenje materi otroka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Policista Gorazd Pušnik in Damir Hojnik sta ocenila, da je bila mati ob smrti otroka histerična, njen partner pa je bil pod vplivom mamil.

Policist Gorazd Pušnik je dejal, da je mati otroka začela močno kričati, ko so ji povedali, da je otrok umrl, saj reanimacija ni bila uspešna. Njen partner pa je bil tudi zmeden in je poskušal mamo otroka tolažiti.

Partner, ki je prekinil gladovno stavko, ki jo je v celjskih zaporih začel v začetku septembra, je skušal vzeti pomirjevalo, vendar mu Pušnik tega ni dovolil, ker ni vedel, kako lahko to zdravilo reagira na užita mamila, oz. ga je skrbelo, da ne bi nastala še večja škoda. Da je bil partner odvisnik od mamil, je Pušnik, ki ni imel v preteklosti neposrednega stika z njim, izvedel od svojih kolegov.

Stanovanje razmetano in zanemarjeno 

Policist Damir Hojnik je pojasnil, da je bil ob prihodu na kraj dogodka priča oživljanju otroka, ki je bilo neuspešno. Ko je prišel v stanovanje, je opazil, da je bilo razmetano in zanemarjeno.

Obtožnica sicer materi umrlega otroka in njenemu partnerju očita štiri kazniva dejanja. To so povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletnih oseb, surovo ravnanje ter promet s prepovedanimi drogami, ki naj bi jih obtožena prodajala tako mladoletni osebi kot tudi osebam, ki so bile v procesu odvajanja.

Otrok živel v neprimernih razmerah

Še ne dve leti star deček je 20. junija lani umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Po oceni tožilca Jošta Jeseničnika je bil otrok več ur v pregretem vozilu in ob tem privezan v otroškem sedežu, zato je prišlo do odpovedi tako možganov kot srca in je otrok umrl.

Po tožilčevih besedah je otrok živel v neprimernih razmerah, saj so bile v hiši prepovedane droge, do katerih je imel dostop. Otrok je imel zanemarjeno zobovje, ogrožen je bil tudi njegov zdrav razvoj, je dejal.

Otrok v avtu
Novice Na sojenju za smrt otroka v Svetem Lovrencu pričal moški, ki je dečka našel v avtomobilu
Ne spreglejte