SiolNET. Novice Slovenija
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Pohorju izgubljene mladoletnike našli žive in zdrave

0,97

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Na območju Areškega Pohorja so v ponedeljek popoldne s poti zašli trije mladoletniki. Po prejetju obvestila, da so pogrešani, je regijski center za obveščanje okoli 17.30 aktiviral gasilce in gorsko reševalno službo, v iskanje pa so se vključili tudi policisti. Fante so našli zdrave in nepoškodovane, a izčrpane.

Janez Janša Novice Grožnje predstavnikom vlade: policisti v desetih primerih odkrili storilce

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi manj kot uro po prejetju obvestila vse tri pogrešane našli na gozdni cesti med Partizanko in Vidcem. Prepeljali so jih na varno v svoj gasilski dom.

Med vračanjem so zašli s poti

Policisti so pozneje v pogovorih ugotovili, da so se mladoletniki, stari 16 in 17 let, na območju Areha in Bellevueja vozili s pležuhi, med vračanjem pa zašli s poti. Kot so dodali v Gorski reševalni službi Maribor, so imeli fantje težave z orientacijo, bili so izčrpani, ob tem pa jih je presenetila še tema.

Ob tem so gorski reševalci opozorili, da je na Pohorju trenutno ogromno snega, ki je spremenil podobo pokrajine in zahteva več napora pri hoji. Pri orientaciji na tem terenu je zato potrebne več previdnosti, pri hoji pa je nujno upoštevati, da je napornejša in da vzame več časa.

slovenska policija Novice Pred policijo bežal pod vplivom kokaina

Pohodniki ne smejo pozabiti niti na dodaten vpliv nizkih temperatur in megle ter na dejstvo, da začne sonce zahajati že pred 17. uro. Poleg tega na določenih predelih Pohorje ni pokrito z mobilnim omrežjem, zato v primeru težav ni mogoče poklicati na pomoč, opozarjajo gorski reševalci.

"Če se ljudje že odpravijo na pohod, naj o načrtovani poti obvestijo svojce in se nato poti tudi držijo. Obvestijo naj jih tudi o približni uri vrnitve. Pohodniki morajo biti ustrezno oblečeni, s seboj pa naj imajo topel napitek, kakšen prigrizek ter prvo pomoč in svetilko," so še priporočili gorski reševalci, piše STA.

slovenska policija Novice 35-letnika zalotili pri vlomu v gostinski lokal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin