Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2024,
13.31

Osveženo pred

2 uri, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,83
informativna oddaja oddaja Planet TV

Natisni članek

Sreda, 31. 7. 2024, 13.31

2 uri, 46 minut

Na Planet TV namesto večernih poročil surikate. Kaj se je zgodilo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,83

Preteklo soboto na televizijskem programu Planet TV niso predvajali dnevnoinformativne oddaje Planet 18, ki je sicer na sporedu vsak dan ob 18. uri. Presenetljivo so se na ekranu pojavile surikate iz ljubljanskega živalskega vrta, posnetek njihovega početja pa je vztrajal praktično vseh 20 minut, kolikor naj bi trajala oddaja. Televizija je pojasnilo o tem, kaj se je dogajalo, objavila šele naslednji dan, podrobnosti še zdaj niso razkrili.

Gledalci so bili morda presenečeni, ker preteklo soboto na Planet TV ob 18. uri ni bilo napovedanih poročil, dnevnoinformativne oddaje Planet 18. Namesto voditelja so od 18. ure in do 18.17 predvajali živalski svet, v katerem so nastopale surikate. Tovrstni posnetek običajno predvajajo v nočnem programu. 

Gledalci Planet TV so tako v soboto ostali brez dnevnih novic, kratko pojasnilo, zakaj oddaje ni bilo, pa prejeli šele v nedeljo po koncu oddaje Planet 18, ko se je voditelj na kratko opravičil in dejal, da so se "borili z vodo".

Na Siol.net smo jih prosili za podrobnejše pojasnilo o tem, kaj se je zgodilo, in dobili takšen odgovor: "Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo zaradi tehničnega zapleta v studiu, ki smo ga imeli pretekli konec tedna. Žal napake v napeljavi v soboto ni bilo mogoče tako hitro odpraviti in smo se morali tako odločiti. Že v nedeljo je oddaja Planet 18 potekala nemoteno."

Po naših neuradnih informacijah naj bi se okvarila klimatska naprava in je puščala voda, zaradi česar je studio nenadno poplavilo. Čeprav so bili pripravljeni na oddajanje v živo, to v tistem trenutku ni bilo mogoče. Vendar televizija med predvajanjem posnetka surikat ni podala nobenega pojasnila, zakaj ni poročil oziroma zakaj je oddaja odpadla. Pojavljala so se tudi ugibanja, ali gre morda za hekerski napad. Izkazalo se je, da ne.

Denis Malačič
Trendi Znano je, kje svojo pot danes nadaljuje nekdanji voditelj Planet TV

 

Ne spreglejte