SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na petem kranjskem protestnem shodu le peščica zbranih

3

termometer

Na Slovenskem trgu v Kranju je danes ponovno, že petič v zadnjih treh mesecih potekal protestni shod proti državni in občinski politični eliti.

Tokratnega shoda se je udeležilo najmanj ljudi doslej, in sicer le okrog 20. Mirni protestniki so svoje nezadovoljstvo z oblastjo izrazili s transparenti in letaki.

S transparenti so protestniki sporočali: "Slabi bankirji, imejte vi vašo slabo banko!", "Dovolj je! Hočemo pravno državo!" in "Nočemo okleščene države!". Svoje mnenje pa so strnili tudi na letakih, na katere so zapisali: "Siti smo laži, političnih prevar, deljenja naroda, kraj državnega denarja, varčevanja na naš račun, bogatenja izbrancev!"

Shod, ki je potekal pod geslom Proti politični eliti, kranjskemu županu in mestnemu svetu, so tudi tokrat varovali policisti, ki so s kovinskimi ograjami zaščitili bližnjo občinsko stavbo.

Gorenjci raje na shode v Ljubljano?

Kljub pozivom Facebook skupine Gorenjska vstaja, naj se tokrat Gorenjci zberejo v čim večjem številu, je bilo na Slovenskem trgu danes v Kranju le okrog 20 ljudi. Na Gorenjskem tako protestna vnema, glede na vse manjše število udeležencev na zadnjih shodih, zamira. Po ocenah zbranih pa je manjša udeležba na zadnjih shodih tudi posledica tega, da se Gorenjci raje udeležujejo množičnejših protestnih shodov v Ljubljani.

Gorenjska vstaja je organizirala že minule protestne shode v Kranju in na Jesenicah. Na zadnjem shodu, ki je potekal sočasno z vseslovensko vstajo v Ljubljani 11. januarja, se je v Kranju zbralo okrog 50 protestnikov. Najmnožičnejši pa je bil prvi protestni shod v Kranju, ki se ga je novembra lani udeležilo okrog 1000 ljudi. Razen drugega protesta na Jesenicah, kjer je bila zaradi metanja molotovk primorana posredovati policija, so vsi protesti na Gorenjskem minili relativno mirno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin