SiolNET. Novice Slovenija
2,74

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na območju Košnice psi umirajo v hudih krčih. Gre za zastrupitve? #video

2,74

termometer

Na območju Košnice pri Celju je v zadnjih nekaj tednih, domnevno zaradi zastrupitve, umrlo več psov. Do zdaj poročajo o štirih primerih, vsem pa je skupno, da so psi umrli v hudih krčih, ki spominjajo na epileptične napade.

V Celju je v zadnjih tednih poginilo več živali. In to v hudih krčih in bolečinah. Vse kaže na zastrupitve. Policija preiskuje tri primere, po zanesljivih podatkih pa naj bi zaradi zastrupitve poginili štirje domači psi in lisjak.

Po pričevanjih na družbenih omrežjih je število poginov še večje. Dušica Mak je v petek izgubila triletno nemško ovčarko. Zastrupili so jo kar za ograjo na domačem dvorišču.

Policijska preiskava poteka

Zvone Žvegler pa je brez triletne mešanke ostal za novo leto. Zastrupila se je med igro na travniku ob domači hiši. Ker živalim ni bilo pomoči, so jih muk odrešili z evtanazijo.

Sume zastrupitve psov preiskuje tudi policija. Kaj točno je povzročilo smrt kužkov bodo pokazali toksikološki testi, ki bodo verjetno izvedeni v sklopu policijske preiskave.

Zastrupljanje živali je kot prekršek opredeljeno v zakonu o zaščiti živali, vendar gre pri tem lahko tudi za kaznivo dejanje mučenje živali, ki ima lahko za posledico okvaro zdravja živali ali njen pogin, je sporočila policija, ki je leta 2017 obravnavala 81, lani 68, letos pa pet primerov mučenja živali.

Lastnike oziroma skrbnike psov policija poziva, da v primeru suma zastrupitve psa ali druge živali takoj poiščejo veterinarsko pomoč in o tem obvestijo tudi policijo. Poleg tega naj imajo lastniki oziroma skrbniki pse med sprehodom ves čas na povodcu in pod nadzorom. Pozorni naj bodo, da žival ne bi zaužila strupene ali škodljive snovi. 

volk Novice Divja zver ob stanovanjski hiši pokončala divjad #video lev Novice Lev pobegnil iz ograde v živalskem vrtu in pokončal zaposleno December na Viasat Nature Trendi Iz oči v oči z orjaškimi živalmi #foto

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • unterkrainer / 22.01.2019. ob 16:31 +2 0

  Najverjetneje strup za polže, vsebuje hude nevrotoksine, pri katerih je možnost preživetja psa praviloma manjša od deset odstotkov. To so male modre kroglice, katere z lahko poje tudi majhen otrok in so smrtne že pri peščici zaužitih. Moj pes je prav tako, v krčih, komaj preživel. Spremenilo pa se verjetno ne bo nič, dokler ne umre kak otrok.

  +2 0
 • triglav... / 22.01.2019. ob 14:11 +3 - 1

  Psi ne umrejo, ampak po slovensko poginejo!

  +3 - 1
 • Doks / 23.01.2019. ob 08:54 +1 0

  Ko boste izvedeli kdo je, javno objavite njegove podatke na FBju. Da ga obiščejo fantje in mu razložijo, da take stvari se ne počne.

  +1 0
delitve: 317
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin