SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na meji z Avstrijo 13 kontrolnih točk na cestnih povezavah

0,29

termometer

Mejni prehod Šentilj
Foto: STA

Slovenija bo na meji z Avstrijo opolnoči vzpostavila 13 kontrolnih točk na nekdanjih mejnih prehodih. Premier Janez Janša je namreč podpisal odlok, ki določa pogoje vstopa iz Avstrije po vzoru ukrepov, ki jih je Slovenija že uvedla na italijanski meji, je sporočil uradni govorec vladnega kriznega štaba Jelko Kacin.

Nadzorne točke bodo na nekdanjih mejnih prehodih Gornja Radgona, Kuzma, Holmec, Vič, Jurij, Karavanke, Ljubelj, Trate, Radlje, Gederovci, Šentilj – avtocesta, Šentilj – magistrala in Korensko sedlo.

Vstop v Slovenijo se po tem odloku dovoli tujcu z dokazilom o negativnem izvidu na novi koronavirus, ki ni starejši od treh dni, oziroma tujcu s telesno temperaturo, nižjo od 37,5 stopinje Celzija, in brez jasnih znakov okužbe zgornjih dihal, piše STA.

Vstop v državo je dovoljen tudi za slovenske državljane in osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji.

Odlok se ne uporablja za dvolastnike, ki imajo zemljišča ne obeh straneh meje in opravljajo kmetijska dela, čezmejne migrante, tovorni promet, potnike intervencijskih ambulantnih reševalnih vozil in tranzit organiziranih humanitarnih konvojev.

"Tranzit oseb, za katere se predvideva, da zaradi ukrepov sosednjih držav ne bodo mogle zapustiti Slovenije, ni dovoljen," je po poročanju STA še pojasnil Kacin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin