SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Mariborskem in Areškem Pohorju zadovoljni s sezono

4

termometer

Na Mariborskem in Areškem Pohorju so minuli konec tedna zaključili sezono 2012-13. V Športnem centru Pohorje so z letošnjo zimo zadovoljni.

Opravili so 120 smučarskih dni in na svojih strminah našteli okoli 212.000 smučarjev, kar predstavlja 18-odstotni dvig števila obiskovalcev v primerjavi z lani.

Žičniške naprave so na Mariborskem in Areškem Pohorju zagnali 8. decembra 2012 in do današnjega dne opravili 120 smučarskih dni. To je več kot lansko sezono, ko so med 20. decembrom 2011 in 5. aprilom 2012 opravili 107 smučarskih dni.

Smučišča Mariborskega in Areškega Pohorja je to sezono obiskalo 211.812 smučarjev. V lanski sezoni, ki je bila najslabša v zadnjih 12 letih, so našteli nekaj manj kot 180.000 smučarjev.

Kljub snegu,zaradi stroškov zaprli smučišče "Kljub dokaj dobrim pogojem za smučanje smo se odločili, da smučišče v mesecu aprilu zapremo, ker dnevni stroški obratovanja presegajo dnevne prihodke, predvsem v času od ponedeljka do petka. Zato pa bomo v aprilu v primeru napovedi sončnega vremena ob koncih tedna smučišča in določene naprave na Areškem Pohorju še odprli in vas o tem pravočasno obvestili," so sporočili iz Športnega centra Pohorje.

S sezono so kljub poznemu naravnemu snegu, nizkemu številu sončnih dni ter obilici snežnih padavin zadovoljni, pravijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin