Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
3. 9. 2014,
13.41

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SD Koper Uroš Jauševec

Sreda, 3. 9. 2014, 13.41

8 let, 2 meseca

Na lokalnih volitvah v Kopru brez kandidatov SD?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Predsednik koprskega odbora stranke SD je potrdil, da njihova stranka najbrž ne bo sodelovala na letošnjih lokalnih volitvah.

Ne samo, da nima županskega kandidata, zaradi čistke, ki jo z izključevanjem nekaterih članov izvaja centrala stranke, najbrž ne bodo imeli niti liste za občinski svet, v Primorskih novicah piše Tatjana Tanacković.

Vse aktivnosti glede evidentiranja kandidatov ustavljene "Na seznamu članov, proti katerim teče postopek izključitve, so tudi ljudje, ki so ključni za izvedbo volilnih opravil tako v Kopru kot v Ankaranu. Brez njih, govorim predvsem o sekretarki Majdi Šuligoj, se nekaterih aktivnosti ne more izpeljati. Zato sem klical Uroša Jauševca in mu napisal tudi elektronsko sporočilo, kako naj ravnamo, da do konca izpeljemo postopke za kandidature, pa se mi na klice ne odziva, od njega nisem dobil nobenega odgovora," pravi predsednik koprskega odbora SD Angel Šav.

Zato so trenutno vse aktivnosti glede evidentiranja kandidatov ustavljene, čeprav je kandidature treba oddati do prihodnje srede.

"Ravnanje Uroša Jauševca nedopustno in neprimerno" "Zaradi ravnanja stranke v Ljubljani so začeli iz koprskega odbora stranke izstopati dolgoletni vidni člani stranke, ker se z metodami, ki so značilne za neke druge čase, ne strinjajo. Nekateri naši člani so recimo preklicali tudi soglasje za kandidiranje na naši listi. V takem vzdušju pa je ljudi zelo težko prepričati, naj kandidirajo za nas," še pojasnjuje Šav.

Ravnanje glavnega tajnika stranke Uroša Jauševca ocenjuje kot nedopustno in izrazito neprimerno, razočaral pa ga je tudi predsedujoči stranki SD Dejan Židan, ki dopušča, da se takšne stvari mesec dni pred volitvami sploh dogajajo. Kdo je predlagal izključitev koprskih članov in kako komentira napoved, da stranka SD na volitvah v Kopru ne bo imela svoje liste, smo želeli vprašati tudi Uroša Jauševca, ki pa se na klice ni odzival.

Ne spreglejte