Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 12. 2013,
8.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Univerza v Ljubljani razpis

Torek, 17. 12. 2013, 8.46

8 let

Na ljubljanski univerzi priredili razpis za računalniško opremo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na univerzi očitke zavračajo in vztrajajo, da je razpis pripravljen pregledno in ne daje prednosti nikomur.

Za skupno 2,2 milijona evrov vreden posel pri ljubljanski univerzi se poteguje osem ponudnikov računalniške opreme, za del tega posla, pol milijona evrov vredno računalniško omrežje in telefonijo, pa je ponudbo oddal le eden. Prav tisti, za katerega so poznavalci že pred potekom razpisa javno opozarjali, da mu je razpis pisan na kožo. Gre za ponudbo družbe Nil, poroča časnik Finance.

Dekan fakultete se je izločil iz komisije Poznavalci, ki ne želijo biti imenovani, univerzi očitajo, da je tudi iz zahtevanih konfiguracij in funkcionalnosti opreme mogoče razbrati, da ima prednost Ciscova oprema. Nil, ki je edini oddal ponudbo za drugi sklop, je Ciscov vodilni partner v Sloveniji. Na univerzi očitke zavračajo in vztrajajo, da je razpis pripravljen pregledno in ne daje prednosti nikomur.

Da bi se izognili morebitnemu nasprotju interesov, se je dekan fakultete za računalništvo in informatiko Nikolaj Zimic izločil iz razpisne komisije in nima nobenega vpliva na izbor dobavitelja. Zimic je bil namreč leta 2011 mentor Jožka Gruškovnjaka pri njegovem diplomskem delu z naslovom Vrednotenje vpliva sodobnih komunikacijskih tehnologij.

"Ni skrivnost, da sva z dekanom prijatelja" Gruškovnjak je bil sicer do konca prejšnjega meseca visoki uslužbenec Ciscove Internet Business Solutions Group in je soustanovitelj ter nekdanji šef Nila. "Ni skrivnost, da sva z Zimicem prijatelja. Zadnja štiri leta sem za Cisco delal v Latinski Ameriki, od leta 2005 že ne delam več v prodaji in resnično ne vem, za kak razpis gre v tem primeru," je za Finance povedal Gruškovnjak.

Ne spreglejte