Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2023,
14.16

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

poklic izobraževanje sejem Informativa

Petek, 20. 1. 2023, 14.16

1 leto, 3 mesece

Na letošnji Informativi se predstavlja več kot 250 izobraževalnih in drugih programov za mlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
ProEvent_Informativa_2020_fullsize-55_LOGO | Mladim želijo organizatorji Informative približati perspektivne gospodarske panoge in jim predstaviti prihodnje zaposlitvene možnosti, da bi jim olajšali odločitev o nadaljnjem šolanju.

Mladim želijo organizatorji Informative približati perspektivne gospodarske panoge in jim predstaviti prihodnje zaposlitvene možnosti, da bi jim olajšali odločitev o nadaljnjem šolanju.

Tudi letošnja že 14. Informativa bo mladim olajšala odločitev, kje naj nadaljujejo izobraževanje po končani osnovni, srednji šoli ali fakulteti. Na sejmu se predstavlja več kot 250 izobraževalnih in drugih programov, vzporedno pa poteka tudi projekt Moja prva zaposlitev, s katerim lahko mladi stopijo v stik z delodajalci.

Informativa, ki bo danes in jutri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je po besedah ene od organizatorjev Lare Petkovšek namenjena predvsem mladim, da si na enem mestu tik pred uradnimi informativnimi dnevi lahko ogledajo in pridobijo različne informacije, povezane z nadaljnjim študijem, izobraževanjem in tudi s prihodnjo poklicno usmeritvijo.

"Predstavljajo se vse slovenske srednje šole, univerze in fakultete. V sklopu več kot 200 izobraževalnih programov se predstavlja kar 17 tujih, in sicer iz Hrvaške, Avstrije in Švice, obenem pa veliko tudi obštudijskih dejavnosti, kot so jezikovne šole, plesni tečaji oziroma različne možnosti za bolj aktivno preživljanje prostega časa," je dejala.

Kot je dodala, vzporedno poteka tudi poseben zaposlitveni sejem za mlade Moja prva zaposlitev, v sklopu katerega se predstavljajo različna delovna mesta, štipendije in različna usposabljanja.

Lesarstvo in turizem sta perspektivni panogi

Letošnje Informative se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, ki je nad obiskom mladih na sejmu navdušen. "To pomeni, da jih poklici, ki se na sejmu predstavljajo, zanimajo," je dejal. Na letošnjem sejmu ministrstvo skupaj s partnerji na eni od stojnic predstavlja karierne priložnosti v poklicih turizma in v lesno-predelovalni industriji. Po njegovih besedah sta lesarstvo in turizem panogi, ki imata v Sloveniji veliko perspektivo. "Menim pa, da je poklicem v omenjenih panogah treba dvigniti ugled. Sejem je zato idealna priložnost, da mladim predstavimo obe panogi," je dejal.

Mladim želijo približati kmetijstvo in gozdarstvo

Na sejmu med drugim sodeluje tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki mladim želi približati poklice v kmetijstvu in gozdarstvu. Kot so sporočili z ministrstva, predstavljajo kampanji Lepo je biti kmet in Postani gozdar, obiskovalci pa se lahko preizkusijo v sečnji dreves na simulatorju sečnje, ki jim ga pomagajo upravljati predstavniki Srednje šole za gozdarstvo in lesarstvo Postojna. Za vprašanja o izobraževanju v gozdarstvu so na voljo tudi predstavniki Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor, biotehniške fakultete, oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire ter zavoda za gozdove.

ProEvent_Informativa_2020_fullsize-55_LOGO_1200
Novice Tik pred mednarodnim dnevom izobraževanja bo potekal največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa
Informativa
Novice Informativa: na voljo bo več kot sto zaposlitev
študij mladi šola informativni dan
Novice Informativa: odlična uvodna postaja pri načrtovanju izobraževanja
Novice Kateri so poklici prihodnosti?
Ne spreglejte