Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2018,
8.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

poplave gasilci zemeljski plaz neurje

Sobota, 1. 9. 2018, 8.50

5 let, 7 mesecev

Narasle vode in zemeljski plazovi povzročajo težave na Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Poplave Barje | Gasilci so imeli preteklo noč na Koroškem precej dela. Fotografija je simbolična. | Foto Ana Kovač

Gasilci so imeli preteklo noč na Koroškem precej dela. Fotografija je simbolična.

Foto: Ana Kovač

Potem ko je že nočno neurje povzročilo precej težav na območju občin Radlje ob Dravi, Podvelka in Ribnica na Pohorju, je dopoldne Koroško zajelo še eno neurje. Po podatkih prometnoinformacijskega centra nekaj pred 12. uro je cesta Dravograd–Maribor zaradi podrtega drevja zaprta pri Podvelki. Na Prevaljah so morali poseči po protipoplavnih vrečah.

Okoli 10.30 je namreč zaradi naliva voda ogrožala stanovanjske objekte na Prisojah v Prevaljah. Tamkajšnji gasilci so očistili prepuste in postavili nekaj protipoplavnih vreč, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Gasilci na območju prevaljske občine, ki so jo letos že večkrat prizadela neurja z nalivi, posledice neurja odstranjujejo že od sredine noči dalje. Posredovali so zaradi zamašenega jaška v središču Prevalj, kjer je voda poplavljala cestišče. Jašek so odmašili in preprečili nadaljnje poplavljanje cestišča. Preusmerili so tudi del potoka Šentanelska reka v Dolgih Brdih, ki je ogrožal mlin.

Novice Močni nalivi povzročali težave po državi #video

V Brezniški grapi narasle vode in plaz ogrožali stanovanjske objekte

Predvsem na območju občin Radlje, Ribnica in Podvelka je v drugi polovici noči zaradi neurja z močnimi nalivi voda na več lokacijah ogrožala ter poplavljala objekte in ceste. Že zjutraj je bila nekaj časa zaprta glavna cesta Dravograd–Maribor, promet je bil oviran tudi na cesti Podvelka–Ribnica in na več drugih lokalnih cestah. Veliko je bilo tudi podrtih dreves.

Po besedah poveljnika Prostovoljnega gasilskega društva Brezno–Podvelka Simona Šauperla je bilo na območju podvelške občine ponoči in zjutraj najhuje v Brezniški grapi, kjer so plaz in narasle vode ogrožali dva stanovanjska objekta.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so narasli potoki ogrožali stanovanjske objekte v naseljih Podvelka, Brezno, Kozji Vrh in na Rdečem Bregu v občini Podvelka. Zaradi močnega naliva so na cesto Spodnja Kapla-Gradišče zdrsnili zemljina, kamenje in vejevje, cesto pa so očistili dežurni delavci Cestnega podjetja Pomgrad.

Vodotoki poplavljajo, podrta drevesa ovirajo promet na lokalnih cestah

Na območju Občine Ribnica na Pohorju je v Zgornji Orlici potok zalival stanovanjski objekt, narasli so tudi vodotoki na območju Hudega Kota. Na Vasi v občini Radlje je meteorna voda ponoči ogrožala stanovanjski objekt, a so radeljski prostovoljni gasilci preusmerili tok vode in preprečili poplavljanje objekta.

Poplavljena je bila tudi cesta Vas–Remšnik, kjer so promet ovirala tudi podrta drevesa. Podrta drevesa gasilci odstranjujejo tudi ponekod drugje v radeljski občini.

Poplavljali so tudi nekateri drugi vodotoki na območju omenjenih občin, zaradi več podrtih dreves je promet še vedno oviran na več lokalnih cestah. Stanje rešujejo gasilci in druge pristojne službe.

Zjutraj je na glavni cesti Radlje–Maribor pri hidroelektrarni Vuhred večji zemeljski plaz zasul cestišče, nanos zemljine pa so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje.

Ne spreglejte