Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

akcija ekologija

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 9.38

8 let

Na igrivi in čistejši Jošt nad Kranjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jošt nad Kranjem je ta konec tedna dobil novo, čistejšo in igrivejšo podobo. 300 ljubiteljev narave se je podalo na njegov vrh in prispevalo k čistejšemu okolju.

Zavarovalnica Triglav je uspešno povezala dve zgodbi – ekološko akcijo Očistimo gore in planine ter projekt Otroci Triglava – varni v igri, povezani z naravo. Več kot 300 ljubiteljev narave, med katerimi je bilo tudi nekaj otrok, se je z biorazgradljivi vrečkami za pobiranje smeri povzelo na 847 metrov visok vrh iz stražiške smeri. Na Sodarjevi poti so bili opremljeni tudi s ključkom za merjenje hitrosti vzpona, udeležencem pa so se pridružili tudi kolesarji kolesarskega kluba Sava Kranj.

Prenesimo ljubezen do okolja na mlajše generacije Poleg ekološkega pridiha akcije pa je bil v osredju tudi dobrodelni namen. Vrh hriba poleg cerkve z znamenitim Joštovim zvonom je bogatejši za prenovljeno otroško igrišče. Tega je obnovila Zavarovalnica Triglav v okviru projekta Otroci Triglava – varni v igri, povezani z naravo. Namen je otrokom omogočiti igro v varnem, čistem in lepem okolju. "Današnja akcija je nekaj posebnega, saj je poleg ljubiteljem pohodništva namenjena tudi najmlajšim. Naša naloga je, da generacije, ki prihajajo, spodbujamo k odgovornemu obiskovanju gora, nanje prenesemo ljubezen do okolja in jih naučimo gospodarno ravnati z naravo, pravilno ločevati odpadke in spoštovati okolico, v kateri živijo. Poleg tega jim želimo omogočiti, da bodo čim bolj brezskrbno odraščali in pri tem uživali v njim najzabavnejšem opravilu – igri," je povedala Tjaša Kolenc Filipčič, pomočnica direktorja službe za marketing.

Takoj na igrala! "Veseli me, da se bodo na prenovljenem igrišču med poletnimi počitnicami igrali in zabavali otroci, ki bodo obiskovali to družinam priljubljeno izletniško točko," je povedal oskrbnik koče na Joštu Matjaž Sedej, ki je ob boku direktorice Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav Janke Planinc in Krištofa Lenarta iz vrtca Kekec odprl prenovljeno otroško igrišče. Otroci se niso mogli upreti, da ne bi takoj preizkusili novih igral. Nasmeh in razigranost sta izdala njihove občutke.

Že tretji Hribolazec Če se boste povzeli na Jošt nad Kranjem, pa boste lahko opazili tudi poseben stebriček, ki beleži rezultate vzponov in spustov na to priljubljeno gorenjsko planinsko postojanko. Sistem je namreč povezan s spletnim portalom za aktivno preživljanje prostega časa hribolazec.si, ki na zabaven način prek izzivov, primerjanjem z drugimi uporabniki in spremljanjem napredka spodbuja k hoji v naravi. Jošt je poleg Šmarne gore in Slivnice nad Cerknico tretji hrib, ki je vključen v omenjeni sistem.

Ne spreglejte