SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na delavnici o uporabi tehnologije za boj proti korupciji

4

termometer

Komisija za preprečevanje korupcije in Nacionalni preiskovalni urad sta v okviru projekta Evropsko protikorupcijsko usposabljanje organizirala prvo od treh mednarodnih delavnic.

Namenjena je bila izmenjavi dobrih praks s področja uporabe tehnologije kot sredstva za učinkovit boj in preprečevanje korupcije.

Delavnice, ki je potekala od ponedeljka do srede, so se udeležili predstavniki protikorupcijskih institucij držav članic EU, schengenskega območja in Zahodnega Balkana.

Tehnologija premalo uporabljena za namene preprečevanje korupcije Cilj delavnice je bil dvigovanje zavesti o tem, da je bila tehnologija do zdaj premalo uporabljena za namene preprečevanja korupcije in da bi lahko protikorupcijske institucije z obstoječimi javno dostopnimi bazami podatkov, njihovo povezljivostjo in učinkovitejšo rabo tehnologije že zdaj bolje obvladovale ogromen korpus podatkov.

Ob začetku delavnice sta zbrane nagovorila predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič in v. d. direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Robert Črepinko. Na delavnici so med drugim sodelovali še predstavnik Instituta Jožef Stefan Mitja Jermol, urednik Sobotne priloge Dela Ali Žerdin, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in Matej Kovačič iz protikorupcijske komisije.

Projekt EACT bo trajal dve leti Evropsko protikorupcijsko usposabljanje (EACT - European Anti-Corruption Training) je tristranski projekt, v katerem sodelujejo štiri protikorupcijske institucije treh držav, Avstrije, Slovaške in Slovenije. Projekt bo trajal dve leti, aktivnosti pa vključujejo dve konferenci in devet delavnic, so sporočili s protikorupcijske komisije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin