SiolNET. Novice Slovenija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Na 6. Diggitu o novih poslovnih modelih in novih tehnologijah

Oglasno sporočilo

Slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah bo 6. junija že šesto leto zapored v prestolnici zbrala upravljalce digitalnih komunikacij, medijske stratege, snovalce digitalnih oglaševalskih agencij in vse druge digitalne navdušence. Organizatorja bosta tudi tokat poskrbela za bogat osrednji in vzporedni program.

"Želela sem si, da vsak obiskovalec domov odnese vsaj eno novo idejo, ki jo lahko uporabi v svoji delovni praksi že jutri. V skladu s tem smo k sodelovanju povabili govorce, za katere vemo, da lahko na slovenskem področju trenutno zagotovijo tako vsebino," program 6. Diggita komentira programska direktorica Urška Saletinger. | Foto: "Želela sem si, da vsak obiskovalec domov odnese vsaj eno novo idejo, ki jo lahko uporabi v svoji delovni praksi že jutri. V skladu s tem smo k sodelovanju povabili govorce, za katere vemo, da lahko na slovenskem področju trenutno zagotovijo tako vsebino," program 6. Diggita komentira programska direktorica Urška Saletinger.

Diggit udeležencem vsako leto ponuja znanja o učinkoviti rabi digitalnih komunikacij v prodaji, oglaševanju in komuniciranju na področju digitalnih medijev, optimiziranju in strateškem načrtovanju pojavnosti v digitalnih medijih, potrošnikih in njihovih navadah na spletu, pametnih napravah in družbenih omrežjih, potrebnih spremembah digitalno podprtega poslovanja in ne nazadnje o tem, kako lahko digitalno komuniciranje prinese zaslužek v podjetju.

S čim bo Diggit letos navdušil tiste, ki se še odločajo za obisk, programska direktorica Urška Saletinger pravi: "Želela sem si in zato smo tako tudi zastavili cilje programske sheme, da vsak obiskovalec domov odnese vsaj eno novo idejo, ki jo lahko v svoji delovni praksi uporabi že jutri. V skladu s tem smo k sodelovanju povabili govorce, za katere vemo, da lahko na slovenskem področju trenutno zagotovijo tako vsebino."

Kaj lahko pričakujemo

Program 06. Diggita bo postavljen v štiri tematske sklope, ki so relevantni in nujno potrebni za razumevanje današnjega pestrega digitalnega ekosistema. Prvi tematski sklop bo obsegal nove tehnologije in orodja v digitalnem in mobilnem oglaševanju. Govora bo o virtualni in obogateni resničnosti, orodjih, ki jih ponuja Google, verigah podatkovnih blokov, botih in ne nazadnje o pomembnosti digitalne uporabniške izkušnje.

O strategijah, ki temeljijo na bazah podatkov ("data-driven strategies"), novih rešitvah za izzive v digitalnem oziroma mobilnem ekosistemu ("problem-solving solutions"), ekonomiji delitve ("share economy") in digitalni transformaciji bodo domači in tuji gostje govorili v drugem sklopu, ko bodo v ospredju novi poslovi modeli.

"Nikakor ne gre brez trendov v digitalnem oziroma mobilnem oglaševanju. V ospredju bo nativno in programatično oglaševanje, govorili bomo o pomembnosti medijskih strategij, metrik, optimizaciji spletnih strani in nujnosti merjenja ključnih pokazateljev uspešnosti. Rezultati raziskave AdEx bodo razkrili podatke o dejanskih mesečnih oglaševalskih prihodkih založnikov v Sloveniji, vrednost investicij, namenjenih globalnim spletnim založnikom, kot so Google, Facebook, Twitter in Microsoft, ter podatke o oglaševalskih investicijah po gospodarskih panogah, investicijah po različnih digitalnih formatih ter deležu investicij v programatični zakup pri medijskih agencijah," tretji programski klop komentira Saletingerjeva.

Četrti programski sklop obeta nove trende na področju družbenih omrežij in novih kompetenc sodobnih komunikatorjev. Poudarek bo na nujnosti razumevanja orodij v odnosu do vsebine in konteksta uporabe ter celostnega pristopa in oblikovanja strategij.

Ob glavnem programu bo potekal še vzporedni program. V t. i. Digitalnem destilatorju bodo agencije predstavile primere dobre prakse v Sloveniji. Programska direktorica pravi: "Namen predstavitve primerov dobrih praks z digitalnega področja delovanja v Sloveniji je, da se govori tako o dobrih kot tudi slabih delih kampanj. Pomembno je vedeti, kaj smo se pri delu novega naučili." Udeleženci konference se bodo lahko preizkusili na delavnicah na temo botov, virtualne in obogatene resničnosti, verigah podatkovnih baz in produktov za učinkovito vodenje digitalnih agencij.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin