SiolNET. Novice Slovenija
2,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mučenje živali: moški z vso silo vrgel muco #video

2,76

termometer

mučenje živali
Foto: Siol.net

Na družbenem omrežju Facebook je ena od uporabnic objavila video, ta prikazuje moškega, ki z vso silo vrže muco. Domnevno naj bi se dogodek pripetil na Gorenjskem. Kot so nam sporočili s policijske Uprave Kranj, so z dogodkom seznanjeni, trenutno se nadaljuje preiskava. Pozor, video prikazuje občutljivo vsebino. 

Da človeška okrutnost in nasilje ne poznata meja, dokazuje posnetek, ki ga je objavila uporabnica družbenega omrežja Facebook. Pojasnila je, da ob dogodku ni bila prisotna. Pod posnetkom so številni komentarji, ki tovrstno početje obsojajo. 

Prejeli več prijav

Kot pojasnjujejo na policijski upravi Kranj, so dobili v zvezi s posnetkom, ki je zakrožil po družbenem omrežju, več prijav. Opravljeni so bili tudi že prvi razgovori, po katerih bodo izvedli še nadaljnje ukrepe za ugotavljanje kaznivega dejanja po Kazenskem zakoniku ali prekrška po Zakonu o zaščiti živali. 

Mile kazni za mučitelje živali

Kazenski zakonik za kruto ravnanje z živalmi predvideva denarne kazni. Za hujše oblike mučenja živali pa tudi zaporno kazen od enega do treh let zapora. A pri nas za izjemno krute primere mučenja opažamo premile kazni. Poglejmo nekaj primerov.

  • Domačin iz Boršta pri Kopru je svojega psa stradal in zanemarjal. Bolhe in klopi so ga dobesedno izpili pri živem telesu. Mučitelj je dobil mesec dni zapora.
  • Tri mesece zapora je sodišče prisodilo mučitelju, ki je sosedovega psa z vrvjo privezal na avtomobil in ga vlekel po cesti, da je žival poginila.
  • Zaradi mučenja 90 glav govedi je lendavski rejec in znani lastnik bioplinarne dobil šest mesecev zapora. 
  • Pred 20 leti je slovensko javnost šokiral primer treh kranjskih gimnazijcev, ki so na grozovit način umorili 40 mačk. Kazen so odslužili z družbenokoristnim delom.
Konj Trebnje Novice Nov primer trpinčenja živali: "V očeh živali se je zrcalilo hudo trpljenje" #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin