Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2023,
10.30

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

Natisni članek

Kamniška Bistrica poplave

Ponedeljek, 21. 8. 2023, 10.30

8 mesecev, 1 teden

Mostu čez Kamniško Bistrico ni več. V nekaj tednih bodo postavili novega. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

Na mestu, kjer je nekoč stal most čez Kamniško Bistrico, danes ni ničesar več. Poškodbe mostu na cesti Kamnik–Stahovica v Zgornjih Stranjah so bile namreč tako hude, da so most prejšnji četrtek v celoti porušili. Stekla so dela za postavitev začasnega montažnega mostu, po katerem bo enosmerni promet predvidoma stekel v prvi polovici septembra, so za MMC pojasnili na direkciji za infrastrukturo. 

Slovenija počasi okreva po uničujočih poplavah in sanacijska dela so v polnem teku. V vremenski ujmi so bili poškodovani številni mostovi, škoda pa je tako velika, da ponekod pristojnim službam ne preostane drugega, kot da most v celoti porušijo. Tako so prejšnji četrtek v Kamniku porušili most na državni cesti Kamnik–Stahovica v Zgornjih Stranjah. 

"Stari most je bil porušen, saj je bilo po pregledu statika ugotovljeno, da so poškodbe konstrukcije mostu tako velike, da je potrebno most v celoti odstraniti. Izvajalec del je bila Gorenjska gradbena družba, d. o. o., ki bo v nadaljevanju pripravila podpornik za začasni most," so pojasnili na Občini Kamnik. 

Strugo Kamniške Bistrice so očistili, na mestu porušenega mosta pa bodo postavili začasen montažni most. Izmenični enosmerni promet bo čez most predvidoma stekel v prvi polovici septembra. 

"Vozišče bo široko štiri metre, celotna širina mostu bo šest metrov, dolžina pa 40 metrov. Tako kot nekdanji most bo omogočal enosmerni promet z odstopom prednosti," so še pojasnili na občini. Ob tem pa si želijo, da se na državni ravni čim prej zagotovil denar za izgradnjo novega stalnega mostu, ki bo omogočal dvosmerni prevoz in prehod pešcev.

Prek Kamniške Bistrice bodo v prihodnjih nekaj tednih postavili še dva montažna mostova, in sicer enega v občini Domžale, kjer je deroča voda poškodovala most pri Lidlu, in enega v Dolu pri Ljubljani, natančneje na glavni cesti Šentjakob–Litija. 

Koroška
Novice Čez noč zgradil nov most na Prevaljah, kraj obiskala tudi predsednica #foto #video

Surova moč Kamniške Bistrice

Zagotovo se spomnite posnetka trenutka, ko je deroča Kamniška Bistrica zrušila most, od katerega danes ni ostalo ničesar več. 

s
Novice Pretresljiv posnetek trenutka, ko je voda zrušila most #video
Ne spreglejte