Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
16.35

Osveženo pred

2 uri, 36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
psihiatrija policija nož Bavarski dvor

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 16.35

2 uri, 36 minut

Moški, ki je na Bavarskem dvoru grozil z nožema, na psihiatrijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Moški, ki je marca na Bavarskem dvoru grozil z nožema, je bil danes na ljubljanskem okrožnem sodišču spoznan za krivega napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti. Sodnik mu je dosodil leto dni zapora v obliki psihiatričnega zdravljenja. Obtožencu se od kazni odšteje čas, ki ga je od incidenta preživel na zdravljenju, je še odločil.

Ljubljanski okrožni sodnik Rok Kobal se je po predlogu obtoženčeve odvetnice Katje Šorli Peternel odločil, da del današnjega naroka izvede za zaprtimi vrati zaradi varstva osebnega družinskega življenja obtoženca. Šlo je za del naroka v katerem so zaslišali sodnega izvedenca psihiatra Petra Pregelja, obtoženega 23-letnika in njegovo socialno delavko, prebrali pa so tudi zapisnik iz zaslišanja obtoženčeve matere.

Moški z nožem grozi na Bavarskem dvoru
Novice Grožnje z nožem na Bavarskem dvoru: policija neučinkovita

Obtoženi je kriv, da je v stanju zmanjšane prištevnosti resno ogrozil uradne osebe med opravljanjem svojega dela, je na javnem izreku sodbe dejal sodnik. Ocenil je, da 23-letniku stanje po zdravljenju na psihiatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer je bil v priporu, izboljšuje. Sodnik je 23-letnika prav tako oprostil plačila stroškov kazenskega postopka.

Obtoženi je na predobravnavnem naroku priznal krivdo in sodnika prosil, naj se postopek čim prej konča.

Moški je v rokah držal dva noža, z obnašanjem, ravnanjem in zadrževanjem na javnem kraju pa je vzbujal sum, da bo storil kaznivo dejanje ali prekršek. V postopku pred policisti ni sodeloval, zato so policisti izvedli več ukrepov, s katerimi so zmanjšali stopnjo nevarnosti in zagotovili varnost občanom, so prejšnji teden zapisali na policiji. | Foto: Bobo Moški je v rokah držal dva noža, z obnašanjem, ravnanjem in zadrževanjem na javnem kraju pa je vzbujal sum, da bo storil kaznivo dejanje ali prekršek. V postopku pred policisti ni sodeloval, zato so policisti izvedli več ukrepov, s katerimi so zmanjšali stopnjo nevarnosti in zagotovili varnost občanom, so prejšnji teden zapisali na policiji. Foto: Bobo

23-letnik je marca na Bavarskem dvoru v Ljubljani grozil z nožema. Policisti so omejili gibanje v okolici, posredovala je specialna enota s pogajalcem, vendar se je moški vdal šele po prihodu sorodnika. Eden od policistov se je pri tem lažje poškodoval.

Policija deležna kritik zaradi domnevno neprimernega odziva

Policija je bila po posredovanju deležna številnih kritik. V odzivu so policisti poudarili, da so komentarji o njihovem delu v smislu, da policisti na kraju niso opravili svojega dela, neprimerni, podcenjujejo policijski poklic in vlogo organizacije v družbi ter kažejo na nepoznavanje osnov policijskega dela.

Sodba še ni pravnomočna.

Ne spreglejte