Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
10. 5. 2013,
13.49

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

fiskalno pravilo

Petek, 10. 5. 2013, 13.49

4 leta, 11 mesecev

Möderndorfer: V državi je prekleto resna situacija

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Opozicija pričakuje, da bo premierka Alenka Bratušek držala besedo in prisluhnila njihovi želji, da se fiskalno pravilo sprejme pred obravnavo referendumske ureditve.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je kolegij predsednika državnega zbora obvestil, da na naslednji redni seji, ki se bo začela 20. maja, v primeru, da bo na njej obravnava ustavnih sprememb referendumske ureditve, SDS pri glasovanju ne bo sodelovala, dokler ne bo DZ sprejel odločitve o vnosu fiskalnega pravila v ustavo.

Han: Stališče SDS lahko razumemo kot izsiljevanje Matjaž Han (SD) je dejal, da lahko takšno stališče SDS razumemo kot izsiljevanje. Predlagal je, da referendumska ureditev ostane na dnevnem redu, saj jo lahko naknadno še vedno umaknejo. Tudi Jani Möderndorfer (PS) se je strinjal, da ni potrebe po umikanju te točke z dnevnega reda, saj je do seje še teden dni časa.

Matej Tonin (NSi) in Mihael Prevc (SLS) pa sta opozorila, da je premierka Alenka Bratušek v nedeljo dejala, da bo prisluhnila želji opozicije, da se fiskalno pravilo sprejme pred obravnavo referendumske ureditve, zato pričakujeta, da se bo predsednica vlade držala dogovora.

Za Tanka sporen predlog PS za izredno sejo Kolegij je razpravljal tudi o zahtevi vlade, da državnemu zboru poroča o ukrepih za izhod iz krize.

PS je predlagala, da bi Bratuškova ukrepe poslancem predstavila na izredni seji, vendar je Tanko poudaril, da zahteva za izredno sejo ni bila vložena v skladu s poslovnikom, poleg tega pa je vztrajal, da bi morala ukrepe obravnavati pred plenarno sejo še matična delovna telesa.

Matjaž Han je povedal, da podpira predlog, da bi izredno sejo izvedli 14. maja. Prepričan je, da bi s tem dali znamenje tujini, da je država seznanjena z dokumenti, ki so bili poslani v Bruselj, za katere Han verjame, da bodo tam tudi pozitivno ocenjeni.

Möderndorfer pa je poudaril, da je v državi "prekleto resna situacija", in ob tem Tanka pozval, naj ne blokira seznanitve DZ-ja o ukrepih za izhod iz krize.

Ne spreglejte