Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2016,
8.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

Natisni članek

poplave nevihta vreme

Nedelja, 26. 6. 2016, 8.13

6 let, 7 mesecev

Močna neurja podirala drevesa, odkrivala strehe in poplavljala kleti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60
Nevihta | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bodo lokalno možna neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in točo, poroča Agencija RS za okolje.

Vreme je danes po Sloveniji povzročilo kar nekaj težav. Močna neurja so podirala drevesa, odkrivala strehe, zaradi obilice dežja je bilo nekaj poplav. Ponekod je padala toča.

V Blanci pri Sevnici je v železniško infrastrukturo udarila strela. Nevihte so mogoče tudi popoldne in zvečer.

S cest na Celjskem so gasilci odstranjevali podrta drevesa in električne drogove, prav tako v Trbovljah, Brežicah in na Ptuju. Močan veter in dež sta težave povzročala po vsej državi, v Beltincih je veter odkril del strehe in porušil dimnik na eno od stanovanjskih hiš, meteorna voda pa je zalivala kleti v okolici Metlike, v Kozjem, Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah …

V naselju Laze v občini Brežice je zemeljski plaz zasul cestišče, na cesto Velike Malence–Čatež ob Savi je naneslo pesek, kamenje in veje. Kamenje, pesek in zemljina so ovirali promet še na cesti Prilipe–Podgračeno in Selo–Sromlje. V Zgornji Koreni v občini Duplek se je sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Korena so plaz pregledali in poškodovano cestišče zavarovali s prometno signalizacijo. Zemeljski plaz se je sprožil še v Spodnjih Lažah v občini Slovenske Konjice.

Okoli 500 odjemalcev ostalo brez elektrike

V Zgornjem Dupleku se je zaradi razmočenih tal podrlo drevo in padlo na osebno vozilo, vendar je ostalo le pri gmotni škodi. Podobno so padla drevesa v Spodnji Polskavi poškodovala dva avtomobila. V Spodnjih Hočah pa so morali vozilo potegniti iz zalitega podvoza. V Poljčanah so gasilci izvlekli vozilo, ki je obstalo na poplavljeni cesti.

V Vratji vasi v občini Apače je zaradi podrtega visokonapetostnega električnega droga okoli 500 odjemalcev za krajši čas ostalo brez električne energije, so sporočili z uprave RS za zaščito in reševanje.

 

radarska slika padavin 26.6.2016 | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio

 

Dravinja poplavlja

Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo agencije za okolje, se Dravinja v srednjem in spodnjem toku razliva na območju vsakoletnih poplav. Dravinja bo še nekoliko porasla.

V noči na ponedeljek lahko ob močnih krajevnih nalivih v večjem delu države hitro porastejo in se razlijejo manjši vodotoki.

Jutri bo hladneje

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Hladneje bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Zvečer se bo začelo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. V torek zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Sončno bo tudi v sredo. Spet bo nekoliko topleje.

Ne spreglejte