SiolNET. Novice Slovenija
4,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

MNZ pod novim vodstvom sprejel prvo odmevno odločitev

4,98

termometer

Tatjana Bobnar |  | Foto: STA
Foto: STA

Na družabnem omrežju Twitter je ministrstvo za notranje zadeve sporočilo, da je umaknilo soglasje za tožbe, povezane z zahtevki za povrnitev stroškov policijskega varovanja neprijavljenih shodov, ki so potekali v zadnjih dveh letih. 

Ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da je umaknilo soglasje za tožbe zoper posameznike, povezane z zahtevki za povrnitev stroškov policijskega varovanja na neprijavljenih shodih v zadnjih dveh letih. Tožbeni zahtevek je med drugim prejel tudi aktivist Jaša Jenull.

Ministrica Tatjana Bobnar, ki je ministrsko mesto na omenjenem ministrstvu zasedla danes, je tako uresničila napovedi, ki jih je stranka Gibanje Svoboda napovedala že pred volitvami.

"Obljubljam, gospod Golob, da se bom prva oglasila, če boste poslali policijo nad protestnike z vodnim topom, solzivcem, gumijevkami ali kakorkoli drugače. Pozivam novo ministrico za pravosodje, da takoj sprejme ustrezne ukrepe, da se ustavijo postopki zoper protestnike, vsi, tako prekrškovni, kazenski kot civilni, ker so neustavni," pa je v burni razpravi na včerajšnji seji dejala predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič

Urška Klakočar Zupančič Novice Buren nastop Urške Klakočar Zupančič: "zagrozila" je tudi Golobu #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin