Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mladi prostovoljstvo

Sobota, 21. 5. 2011, 13.00

8 let

Mladi z dobrimi deli začenjajo Mladinski teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi v okviru vseslovenske mladinske akcije MladeFace, za katero je pobudo dala skupina mladih, po vsej Sloveniji opravljajo dobra dela, s katerimi želijo nekaj narediti za svoje okolje.

Kot je pojasnila Sara Drašković iz organizacijske ekipe akcije, so mlade že pred časom pozvali, naj opazujejo svoje okolje, danes pa dejavnosti, ki so si jih zamislili, tudi izvedejo. Na spletni strani akcije MladeFace so nekateri dogodke tudi vnaprej napovedali. Tako je prijavljenih okoli 60 dogodkov, ki jih danes izvajajo posamezniki ali skupine.

V dejavnosti vključenih okoli 700 mladih Gre za urejanje okolja in nekaterih prostorov, pomoč in razvedrilo starejšim, pomoč pri kmetijskih opravilih, prostovoljno pranje avtomobilov, nekateri so pripravili zabavne in kulturne prireditve, drugi zbiranje humanitarnih prispevkov za socialno šibkejše. Po besedah Draškovićeve je v omenjene dogodke vključenih okoli 700 mladih, verjamejo pa, da je dobrih šel še več.

Mladinske organizacije potrebujejo podporo Namen nacionalnega Mladinskega tedna, ki se začenja danes, je promocija mladih in mladinskih organizacij v Sloveniji ter zamejstvu. Kot pravi Draškovićeva, namreč mladinske organizacije ponekod potrebujejo podporo, da jih lokalna skupnost prepozna kot koristne. Hkrati želijo v tem tednu tudi informirati mlade o različnih možnostih za aktivno vključevanje v mladinsko dogajanje v svojem okolju.

Prihodnji teden tako različne mladinske organizacije pripravljajo številne dejavnosti. Prav tako so organizirali tudi TuPaTamBus, ki bo z ekipo ustvarjalcev in mladinskih voditeljev potoval po Sloveniji, kjer bodo izvedli delavnice stripa, žongliranja, ročnega sitotiska, tolkalsko delavnico in druge. V petek pa se bodo v okviru Noči mladih, ki jo pripravljajo v Ljubljani, Litiji, Ormožu, Pekrah, Mirni in Slovenskih Konjicah, mladi predstavili s svojim kulturnim programom.

Mladinski teden organizirajo Društvo ŠKUC, Dijaški dom Ivana Cankarja, Zveza prijateljev mladine Maribor, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA in Mladinski svet Slovenije. Cilj Mladinskega tedna je pokazati, da so mladinske organizacije vredne pozornosti naše družbe in države, je poudarila Draškovićeva.

Ne spreglejte