SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministra Koprivnikarja policija ni zasledovala

0

termometer

Notranji nadzor kranjske policijske uprave ni potrdil navedb, da je bil postopek z voznikom v noči na nedeljo vnaprej načrtovan.

V noči na nedeljo so policisti ustavili ministra javne uprave Borisa Koprivnikarja in mu ponudili alkotest. Po tem, ko je minister na svojem profilu na Facebooku komentiral, da ima "čudne občutke" v zvezi s postopkom, so na policiji zaradi sumov in namigovanj o nepravilnostih sprožili notranjo preiskavo.

Ugotovili so, da sta se policista v tistem času odzvala na prijavo neinterventnega dogodka, ko je na cesto s parkirišča gostišča zapeljal voznik. Ker je takšno ravnanje v podobnih okoliščinah pogosto povezano z vožnjo pod vplivom alkohola, sta policista izvedla kontrolo s preizkusom alkoholiziranosti. Test je pokazal rezultat v mejah dovoljene koncentracije alkohola, zato sta policista postopek na kraju dogodka končala.

Visoka etična in moralna načela tudi v času stavke

Kot so zapisali v izjavi, vsa ravnanja v nasprotju s strokovnostjo in zakonitostjo policijskega dela absolutno obsojajo in se od njih distancirajo z ničelno toleranco, saj povzročajo škodo organu.

Zavzemajo se za spoštovanje visokih etičnih in moralnih načel in vsem ljudem pod enakimi pogoji zagotavljajo ustavne in zakonske pravice. "Pri tem stališču bomo dosledno vztrajali tako v času stavke kot tudi naprej," še piše predstavnik policije Bojan Kos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin